A kettlebell hinták előnyei

Áttekintés

A hinta egy hagyományos kettlebell gyakorlat, számos előnyökkel. Kettőképpel vagy egy kar segítségével időben a kettlebell a térdtől a bárhol a szemtől a teljesen felsőkig – a kettőbell tradicionálisok közül, akik az előbbiet használják, miközben a Crossfit és az egyéb kondicionáló programok ezt követik. A swing gyakorlatot egy súlyzókkal, súlylemezzel vagy akár egy orvosi golyóval is lehet végezni zsákban, ha nem áll rendelkezésre kettlebell.

Kettlebell Swing készítése

Állj lábaddal a váll szélességével, és tartsd mindkét kezében a kettlebell fogantyúját. Tartsd egyenletesen a súlyodat a sarkad és a lábfejen keresztül. Hajlítsa meg a térdét, leereszkedjen egy negyedes guggolásba, és tegye vissza a csípőjét. Hajlítsa előre, és csökkentse súlyát a térd között. A karjaidat egyenesen tartva, a vállaidat hátra, a hátat kerekítés nélkül, a csípődet előre mozdítja, és a kettlebellet felemeli a kívánt magasságra. Hagyja a gravitációnak, hogy húzza vissza a vízforralót, miközben nyomja a hátát, térdre hajlik, és készen áll egy másik lengésért.

Növelt teljesítmény

A csengőcsengő hinták erős csípőcsúcsokkal kezdődnek, a csigák és az izmok segítségével. A súlyemelés során ezek az izmok az alsó hátsó részével együtt a “hatalmi zónájuknak” nevezik, mivel gyakorlatilag minden emelő, futó és ugró mozgásban részt vesznek. Egy nehéz kettlebell használata az alacsony rep-készleteknek köszönhetően javítja az izmaidat.

Fokozott izmos állóképesség

Az izomterhelés az a képesség, hogy hosszabb ideig az alsó maximális izom összehúzódásokat generál. A könnyű kettlebell használatával, közepes és magas ismétléssel kombinálva, rövid pihenőkkel kombinálva, javítja az izmos állóképességet. A glettek, a combnyeregek, a quadriceps, az alsó hát, a váll, a karok és az alapvető izmok hatékonyan működnek a kettlebell hinták alatt.

Fokozott aerob kapacitás

Kettlebell hinták használható hatékony aerob gyakorlására. Használjon könnyű kettlebell-t és végezzen 50 vagy több ismétléssel megismétlődő készleteket, hogy a szív és a tüdő egy edzést biztosítson. A Kettlebell szerelmesei gyakran 500-1000 folyamatos ismétlésen dolgoznak. A kettlebell hinták magas rep-készleteinek végrehajtásakor próbálja meg állítani a ritmust és ragaszkodni hozzá. Az idő zenéjére vagy metronómájára való ingerlés segíthet az egyenletes lengés fenntartásában.

A kettlebell lengésekkel végezhet intervallumot. Az intervallumképzés hatékony módja annak, hogy javítsa anaerob fittségét. Csökkentse a mérsékelt vagy nehézsúlyú kávéfőzőt 30-90 másodpercig, pihent néhány másodpercig, majd ismételje meg a kívánt készleteket. A légzési arány és a pulzusszám drámaian felgyorsul, és az izmok égnek, mint tejsav keletkezik – az anaerob gyakorlat mellékterméke.

Megnövelt anaerob kapacitás