Előnyei a gyógynövény bölcsének

Áttekintés

Természetesen előforduló vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt a gyógynövény bölcsesség leginkább olyan kulináris fűszernek nevezhető, amely ízeket ad hozzá a baromfi ételekhez. Azonban a zsálya több száz éve használatos népi gyógyászatban különböző különféle betegségek kezelésére. Leggyakrabban részeg, mint tea, a zsálya gyógynövény jó az idegek, az emésztőrendszer és az ösztrogénszintek kiegyensúlyozásáért a nőknél.

A test számára

A Sage stimulálja a központi idegrendszert és az emésztőrendszert. Segíthet a láz lehűlésében. Természetes vértisztító, zsálya hasznos lehet méregtelenítés céljára. A Sage természetes idegtónusként hasznos lehet ideges fejfájás enyhítésére. Az ízületi fájdalom, a letargia és a gyenge emésztőrendszer további jelzések a gyógynövény, a zsálya felhasználására.

Fogászati ​​egészség

Phyllis Balch szerint a “Táplálkozási gyógyszerekre vonatkozó recept” szerint a zsálya előnyös a száj és a torok, például a mandulagyulladás miatt. A gargarékként használt hűtött zsálya tea leállítja az ínyeket a vérzésből és lassítja a nyáltermelést. A friss zsálya levelek dörzsölve a fogak természetes módja annak, hogy tisztítsa őket.

Nőknek

A menopauzális nőknél némi megkönnyebbülés lehet a bölcs tea fogyasztásában, mivel Balch azt jelzi, hogy a zsálya “ösztrogén hatása” van a testen. A Sage segíthet a nőknek hőhullámokkal és egyéb ösztrogénhiányos tünetekkel. Balch azt ajánlja, hogy ivásbúza teát adjon olyan nőknek, akiknél hysterectomia volt.

A hajért

Ha teát készítünk, és lehűtjük, a zsálya használhatja öblítésként a hajhoz. A sötét hajú emberek használhatják a zsálya tea öblítést, hogy hozzátesszük a ragyogást és csillogást a zárakhoz. Azonban a könnyű hajú embereknek ezt nem szabad megtenniük, hacsak nem kívánják sötétíteni a hajukat.

Az amerikai indiánok több ezer éve használják a bölcseket a tisztítási rituálékban. Az elmosódásnak nevezik, hogy a szárított zsálya leveleket az otthonban égetik el, a hagyomány szerint a negatív energiát. Úgy gondolják, hogy az égő zsálya tisztítja az egyén auráját, ahogy áthalad a szent füstön.

Phyllis Balch “A táplálkozási gyógymódra való receptre” szerint a zsálya vagy a zsírokból készült tea zavarja a vas felszívódását a testben. A Sage-et nem szabad terhes nők vagy epilepsziás betegek szedni. A szoptató nőknek csak akkor kell inni a zsálya teát, ha csökkentik tejtermelésüket.

Mint füstölő

elővigyázat