33 hetes terhes tünetek

Áttekintés

33 hetes terhes váró anya elérte a harmadik trimeszterét. Ezen a héten a baba súlya valamivel több, mint 4 font (anft anft), és elhaladt a 17 hüvelykes jel alatt, állítja a Baby Center. A harmadik trimeszterben jelentkező tünetek nőkről nőre változhatnak, és eltérhetnek a megelőző terhességétől. Néhány gyakori mellékhatás 33 hetes terhes, hogy a várandós anyáknak tisztában kell lenniük.

Zsibbadás és fájdalom

A várandós anyák kezdhetik a zsibbadásukat vagy a csuklójukat, kezüket és ujjaikat. A testben sok más szövethez hasonlóan a csuklóban lévőek is megtartják a folyadékot, ami fokozhatja a karpantikus alagútban jelentkező nyomást, a csukló csontos csatornáját. Ez az idegek csipkését okozza egyes karpal-alagút szindrómában. A támogató csuklópánttal történő viselése segíthet a fájdalom és a kényelmetlenség enyhítésében. Ha egy várandós anya munkájába tartozik a gépírás vagy a kéz ismétlődő mozgása, sok apró szünetet kell tennie, hogy pihentesse csuklóját, kezét és ujját.

Hátfájás

Sok nőnek a hátránya van a terhesség 33. hétén. A terhességi hormonok, valamint a növekvő csecsemő súlya további nyomást gyakorolhat a hátsó ágyéki és a szakrális területre. A pihentető és meleg hő a terhesség alatt enyhítheti a hátfájást. A várandós anyáknak hosszú időn át állniuk kell, és magas sarkú cipőt kell viselniük. Ha a fájdalom súlyosbodik, kérdezze meg orvosát, hogy terhességi masszázsra menjen, vagy használjon over-counter gyógyszert, hogy segítsen a hátfájás és a kényelmetlenség enyhítésében.

Braxton-Hicks kontrakciók

A Braxton-Hicks-összehúzódások 33 héten terhesek lehetnek. Ezek a test “valódi” összehúzódásai a valódi munkaerő számára. Ezek a típusú összehúzódások jönnek és mennek a megnövekedett kényelmetlenség és szabályosság hiányában. A valódi munkaerő összehúzódásai súlyosbodnak és súlyosodnak, és rendszeres időközönként előfordulnak. Ha egy várandós anya nem biztos abban, hogy összehúzódásai a Braxton-Hicks összehúzódások vagy a munkaerő, azonnal kapcsolatba kell lépnie a szülésznőjével. Meg akarják vizsgálni, hogy eldöntsék, vajon munkája van-e.