A fokhagyma előnyei a férfiak számára

Tudod, hogy a fokhagyma szagtalan, de ízletes kiegészítésként számos ételhez. De a fokhagymás szegfűszegek tele vannak potenciális egészségügyi előnyökkel, mert a természetes fitokemikáliák, amelyek pozitív hatással lehetnek a szervezetre. Bár a gyógynövény hasznos kiegészítő lehet mindkét nem esetében, különösen hasznos lehet bizonyos krónikus betegségek, köztük a szív- és érrendszeri betegségek és a prosztata problémák kezelésére.

Kardiovaszkuláris előnyök

A fokhagyma számos vegyülete antioxidáns, amely segíti a szervezetet abban, hogy megszabaduljon instabil molekuláktól, amelyek az emésztés során keletkező szabad gyökök, vagy a toxinok hatására keletkeznek. A szabad gyökök növelhetik az ateroszklerózis kockázatát vagy az artériák keményedését, amelyek idővel hozzájárulhatnak a szívkoszorúér-betegséghez. Az American Heart Association szerint a 45 évesnél idősebb férfiak körében elsősorban a probléma jelentkezik. A “Current Pharmaceutical Design” Amely 53 különböző klinikai vizsgálatban megvizsgálta a különböző gyógynövény-gyógymódok eredményeit, megállapította, hogy a fokhagyma fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét. A magas koleszterinszintek hozzájárulhatnak az ateroszklerózishoz és a koszorúér-betegséghez is. A Maryland Egyetem Orvostudományi Egyetemének szakértői megjegyzik, hogy a fokhagyma vérrétegző tulajdonságokkal is rendelkezik, amely lassú vérrögképződést eredményez, és ezáltal csökkentheti a stroke és más keringési problémák kockázatát.

Rákellenes tulajdonságok

A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center jelentése szerint a fokhagyma-vegyületek jelentős rákellenes tulajdonságokkal rendelkezhetnek, amelyek segítenek megvédeni bizonyos rákos megbetegedéstől, beleértve a gyomrot, a vastagbél- és a prosztatát. A “Nemzeti Rákkutató Intézet” 2002. novemberi számában publikált tanulmány a prosztatarák diagnosztizált esetével és anélkül terjedt el, és megállapította, hogy a fokhagyma fogyasztása jelentősen kisebb a betegség kialakulásának kockázatával. Ezek az eredmények ígéretesek, de olyan tanulmányok, amelyek a fokhagyma-vegyületek és a prosztatarák által okozott védelem között közvetlen kapcsolatot határoznak meg, mégis szükségesek ennek az előnynek a megerősítésére.

Immunerősítő

A fokhagymakészítmények pozitív hatással lehetnek az immunrendszerére, segítve Önt abban, hogy gyorsabban védekezzen vagy gyógyuljon vissza a betegségből. Egy, a “Advance in Therapy” című 2001-es számában megjelent tanulmány, amely 46 egészséges személyt vett fel, akik fokhagymát vagy placebót kaptak, megállapította, hogy azok, akik fokhagymát fogyasztottak, kevésbé voltak hajlamosak a közös hideg kialakulására, és ha igen, Mint a placebo csoportban. A Memorial Sloan-Kettering szakemberei szerint a fokhagyma-vegyületek természetes antibiotikumok, amelyek támogatják az immunfunkciót a t-limfociták és makrofágok sejtjeinek stimulálásával, hogy fokozzák a számukat és aktívabbá váljanak, segítve őket a potenciálisan káros kórokozók elleni küzdelemben.

Fokhagyma-kiegészítők

Az egészséges fokhagymakészítmények bevitelét növelheti úgy, hogy rendszeresen friss vagy tört fokhagymát fogyaszt, vagy fokhagyma-kiegészítőket. Ezek száraz aszalt fokhagyma por alakú készítményeként vagy édes, szagtalan fokhagyma kivonatként kaphatók kapszulák vagy tabletták formájában. A fokhagyma-kiegészítők általában biztonságosnak tekinthetők, bár egyes termékek ingerlést vagy gyomormosodást okozhatnak. A fokhagyma kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, beleértve a vérhígítót, vírusellenes gyógyszereket vagy egyéb vényköteles gyógyszereket. A fokhagyma felvétele előtt beszélje meg kezelőorvosával, mint gyógynövényes kiegészítőt, hogy eldönthesse, hasznos lehet-e az Ön számára.