A kiropraktikai ellátás előnyei

Áttekintés

2009. Szeptember 9., Dr. Charles Masarsky cikkében a “Dinamikus Chiropraktika” című cikk szerint a kiropraktikai ellátás hosszú távú egészségügyi előnyei a következők lehetnek: tüdőkapacitás megtartása, jobb látásélesség, reakcióidő és egyensúly, valamint Fokozott kardiovaszkuláris egészség. A kiropraktikai ellátás fontos rövid távú előnyei közé tartozik a fájdalomcsillapítás, a javuló mozgási mozgástér és a jobb életminőség.

Fájdalomcsökkentés

A kiropraktika ellátásának és a kiropraktika manipulatív terápiának (CMT) az egyik legfontosabb előnye a tünetekkel járó mozgásszervi panaszok csökkentése, beleértve a fájdalmat is. Egy 1999-es tanulmány szerint, amely a CMT-t a nyaki fájdalom oldalán alkalmazta, szemben a fájdalomtól vagy a placebo csoporttal szemben mutatott manipulációval, az akut nyaki fájdalomban szenvedő betegek kevesebb fájdalomintenzitást mutattak A nyaki mozgás nagyobb tartománya. A kiropraktikus ellátás hatékonyan kezeli az alacsony hátfájást is. A “British Medical Journal” című 1995-ös tanulmány szerint három év múlva az alacsony hátfájással kapcsolatos chiropratikus ellátásban részesülő betegek több hasznot és hosszú távú elégedettséget eredményeznek, mint a kórházi terapeuták. A kutatók azt sugallják, hogy az alacsony hátfájással járó kiropraktika ellátás hatékonyabb lehet, mivel a chiropraktikus betegek gyakran hosszabb ideig kapnak több kezelést.

Javított közös mozgástartomány

A kiropraktikai ellátás hangsúlyozza a közös egészség állapotát és megpróbálja optimalizálni a betegek mozgásterét. Valójában a páciensnek a testszegmensek – beleértve a gerincet és a végtagokat – mozgása teljes és dinamikus mozgástartományokon keresztül a legtöbb csontvázzást végző személy számára meghatározza a páciens progresszióját az optimális strukturális egészségi állapot és az alkalmasság felé. A csontkovácsok a CMT-t használhatják a páciens szegmentális ízületi mozgási tartományának javítása érdekében, de sok csontkovács a lágyszöveti munkát is elvégezheti az izmok, az ínszalagok és az inak köré húzódó lágyszöveti munkának a CMT hatásainak fokozására vagy fokozására. Sok chiropractor előírja a páciensek számára a mozgás gyakorlatok meghatározott skáláját, amelyeket otthon naponta elvégezhetnek. Az American Chiropractic Association szerint a mozgásmozgási körök segítenek a normális közös mozgás fenntartásában, növelik az ízületek rugalmasságát és javítják a betegek képességét arra, hogy fájdalommentes állapotban végezzék napi életüket.

Megnövelt életminőség

Sok chiropractic care-ben részesülő beteg az élet egyik legjelentősebb előnye. Egy 2001-es tanulmány szerint, amely a “Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics” című kiadványban található, a chiropractic ellátás hatékonyan kezeli a rákos betegek fájdalmát és javítja az életminőségüket. A többszörös kezelési módokat alkalmazó holisztikus csontkovács a betegeivel jelentős időt tölt, az étrendjükön és életmódjukon tanácsolja a betegeket, hangsúlyozza az otthoni gondozást, és megfelelő tájékoztatást ad más helyi szolgáltatóknak – alternatív és biomedikai – az egyén bemutatása alapján. A betegek elégedettsége a kiropraktikai ellátással és az életminőségük javulásával gyakran összefüggésben áll a csontkovács által velük együtt töltött idővel és az általuk kapott egyénre szabott ellátással. Ez vonatkozik más egészségügyi szakemberek – például a naturopátiás orvosok – ellátására, akik a betegség eredendő okait keresik és kezelik.