Előnyei és hátrányai az új vállalkozás megkezdésének

Áttekintés

Gondolt már arra, hogy elindítja a saját vállalkozását? Döntés arról, hogy maradjon-e munkavállaló vagy üzleti vállalkozás lesz-e. Az új vállalkozás elindítása izgalmas és inspiráló törekvés lehet. Mint minden új vállalkozás, azonban nincs potenciális kockázat. Ha új üzleti vállalkozás megkezdésére gondolsz, fontos mérlegelni minden lehetséges előnyét és hátrányát.

Szabadság

Az új vállalkozás elindításának egyik legnagyobb előnye a szabadság, amely a saját főnöke lesz. Cégtulajdonosként vállalati szabályok és előírások kötik Önt. Ha saját üzleted van, akkor saját szabályokat készítesz. Nincs olyan felügyelő, aki átnézné a vállát, vagy megbénítaná, hogy későn jön. A saját főnöke is azt jelenti, hogy nagyobb biztonságot élvezhet, mint senki sem tehet le.

Több bevétel

Egyes új tulajdonosok a pénzügyi szabadság kapuit látják az önfoglalkoztatásban. Cégtulajdonosként jövedelmét egy meghatározott fizetés korlátozza. A felemelések és promóciók csak a felügyelő belátása szerint vehetők figyelembe. Amikor saját üzleted van, a munka gyümölcsei a tiédek, hogy élvezhessék. A sikeres üzlet tulajdonosa lehetőséget ad arra, hogy végül pénzügyi biztonságot érjen el és éljen az életed, amelyet mindig álmodott.

Pénzügyi kockázat

Ha nagyszerű lehetőség van, gyakran nagy a kockázata. Miközben egy új vállalkozás indítása potenciálisan megakadályozza a zsebkönyvét, jelentős pénzügyi kockázatot is jelent. A szükséges finanszírozás biztosítása az első lépés egy új vállalkozás megkezdéséhez. Óvatosan kiszámítsa az összes kapcsolódó költséget annak megállapításához, hogy megengedheti-e a kezdeti befektetés finanszírozását, vagy ha kölcsön kell pályázni. Az Egyesült Államok Small Business Administration szerint az új vállalkozások közös induló költségei magukban foglalják az üzleti regisztrációs díjakat, a közüzemi szolgáltatásokat, a biztosításokat és a készleteket. Még akkor is, ha az új üzleted már működik, némi pénzügyi kockázattal szembesülsz. Azok a vállalkozások, amelyek végül a legrosszabb irányba fordulnak, jelentős pénzügyi veszteségeket okozhatnak.

Felelősség

Egy új vállalkozás elindítása lehetőséget ad arra, hogy megragadja a gyeplőt és irányítsa saját karrierjét. A hatalom azonban felelősséggel is jár. Mint vállalkozó, ön egyedül felelős a vállalkozás sikeréért vagy kudarcáért. Ha probléma merül fel, akkor már nem kaphat segítséget a felügyelőtől. Ehelyett meg kell kitalálnod, hogyan kell megoldani a problémát. Ez a felelősség nem mindenki számára. A vállalkozóknak képesnek kell lenniük arra, hogy kezeljék az új üzleti tevékenység megkezdésével és fenntartásával kapcsolatos óriási felelősséget.