10 edényt meg kell enni edzés után

Rendszeresen végzett munka széles körű előnyökkel jár a tested számára, beleértve a szív megerõsítését, a koleszterin szintjének kezelését és az immunitás növelését. A testmozgás ugyanakkor a testre is hangsúlyt fektet, ezért a megfelelő táplálkozással kell támogatnia a képzést. Sok étel hasznos lehet, ha az edzés után fogyasztható, de meg kell jegyezned, hogy a többi étrendnek az optimális eredmény érdekében kell lennie.

A gabona és a tej hagyományos reggeli kombináció, de a kutatások azt mutatják, hogy ez az étkezés hasznos lehet az edzés után. A gabona és a tej alacsony zsírtartalmú fehérjét és szénhidrátokat kínál, amelyek támogatják az izom-helyreállítást és az energiát. A “Journal of the International Society of Sports Nutrition” című 2009. májusi tanulmányából kiderült, hogy a sovány tej és gabona fogyasztása után az izomgyógyulási arány hasonló a kereskedelmi sporttáplálék-italokéhoz.

A tejsavófehérje por egy tejtermékből készült táplálékkiegészítő. A tejsavófehérje por magas a fehérjében, ami a szervezet aminosavát kínálja, amely izomépítést igényel. Ha fogyni szeretne, a tejsavóprotein jobb fehérjeforrás lehet, mint a hús és a halak. A “British Journal of Nutrition” 2010. októberi tanulmánya szerint a tejsavófehérje por nagyobb mértékben serkentette az étvágyat, mint a halak , Tojás vagy hús.

A táplálkozáskutató Dr. John Berardi kifejti, hogy az edzés utáni étkezések során a szénhidrátbevitel prioritása a fehérjével optimalizálhatja a gyógyulást, így a fekete bab jó edzés utáni választás. Egy 1/2-es csésze kávé 100 kalóriát tartalmaz, 19 g szénhidrátot, 6 g fehérjét és 0,5 g zsírt tartalmaz.

Ha olyan kényelmes edzés utáni ételt keres, amely nem igényel különleges előkészítést, próbálja ki a teljes tejet. A teljes tej fehérjetartalmú és szénhidrátokat kínál fel a gyógyuláshoz, és a sovány tejektől eltérően zsírt tartalmaz, ami segít a teljes érzésben. Ezenkívül a “Medicine and Science in Sports and Exercise” folyóirat 2006. áprilisi számában végzett tanulmány megállapította, hogy a teljes tej kiváló minőségű aminosav-felvételt ajánlott fel a sovány tejhez, ez pedig kiváló izomnövekedést eredményezhet.

A fehérjék rudak kényelmes edzés utáni harapnivalók, mivel Ön viselheti velük az edzőtermet, és azonnal megeszik őket a edzés után. A fehérjebárok fehérje, szénhidrátok és zsírok keverékét kínálják, de az arányok és a kalóriatartalom nagyon eltérőek, ezért szorosan ellenőrizze a táplálkozási tényeket, ha kalóriát számít.

A szendvicsek hasznosak lehetnek az edzés utáni étkezés során, mivel szénhidrátokat biztosítanak a kenyérből és a fehérjékből a húsfeltöltésből. A szendvicsek előnyben részesíthetők az előre elkészített ételekkel, mivel a különböző húsok és kenyér választásával szabályozhatja a kalóriatartalmat és a táplálkozási arányt.

Gabona és száraz tej

Tejsavófehérje por

Fekete bab

Teljes tej

Protein Bar

Szendvics

A görög joghurt magasabb a fehérjében, mint a hagyományos joghurt, ami kedvező hatással van az edzés utáni helyreállításra. Habár a sima görög joghurt szénhidrát-tartalmú, a gyümölcsízű görög joghurt-fajták több szénhidrátot biztosítanak, mint a fehérjék, ami segíthet az edzés felépülésében.

A spagetti fogyasztása előnyös lehet mind az edzés előtt, mind azt követően, mivel szénhidrátokban gazdag, a szervezet elsődleges energiaforrása. Ezenkívül a spagetti könnyen előkészíthető, és közel 4: 1 arányban tartalmaz szénhidrátot a fehérjékhez, amit a Running Times magazin azt sugallja, hogy az állóképességi edzés után optimális lehet a helyreállításhoz. Ha növelni szeretné az étkezés fehérjetartalmát, tegye a spagettit csirkével, marhával vagy rákkal.

A Taco-kagylók gazdag szénhidrátokban, míg a töltelékek, mint a csirke, a marhahús és a bab, fehérjéket kínálnak az izomvisszanyeréshez. Ha otthonában tacót készítesz, nem pedig egy éttermet, akkor gondosan irányíthatja a táplálkozási profilt.

Gyümölcsös ízű görög joghurt

Spagetti

A csirke és a rizs egyaránt alacsony zsírtartalmú ételek, amelyek viszonylag olcsóak és gyorsan elkészíthetők. Ha gyakran gyakorol és magas kalóriatartalmú igényei vannak, akkor a csirke és a rizs hasznos lehet, mivel mennyiségüket főzni tudják, és az idő múlásával is tartanak. A csirke fehérje gazdag, míg a rizs szénhidrátokat kínál, ezáltal a kombináció hatékonyan használható az edzés utáni fogyasztásra.

Tacok

Csirke és rizs