A hét tengerből származó csukamájolaj előnyei

Áttekintés

Mind a Seven Seas csukamájolaj termék a csukamájolaj és más összetevők keverékét tartalmazza, beleértve a halolajat és a különböző vitaminokat és ásványi anyagokat. 2016 júliusa óta a Seven Seas honlapja megjegyzi, hogy a tőkehal-májolajtermékek omega-3 zsírsavakat, valamint D és E vitaminokat tartalmaznak. A nyerscukor olajban jelen lévő A-vitamin csak a tőkehalban Májolaj és fokhagyma-kiegészítő. A Seven Seas közönséges tőkehéjú olajtermékek tápanyagai potenciálisan elősegíthetik a szív- és izomzsebkutánzást, többek között a lehetséges előnyöket.

Szív Egészség

A Seven Seas csukamájolajtermékek gazdagok az omega-3 zsírsavakban, az eikozapentaénsavban (EPA) és a dokozahexaénsavban (DHA). Míg a zsíros halfogyasztás az étrendben a szívbetegségek kockázatának csökkenésével jár együtt, az EPA és a DHA-kiegészítők – mint például a csukamájolaj – hatásait vizsgáló tanulmányok vegyes eredményeket hoztak. Néhány tanulmány hasznosnak bizonyult, míg mások nem. Hasonlóképpen, az EPA és a DHA-kiegészítők hatását vizsgáló tanulmányok a szívbetegségben szenvedőkre vonatkozóan is vegyes eredményeket mutattak: A “Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes” című, a “Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes” című, 2012 októberében publikált kutatási cikk 20 olyan vizsgálatot eredményezett, amelyek több mint 60 000 emberek. A szerzők azt találták, hogy a magasabb omega-3 zsírsavak fogyasztása – étrenden vagy kiegészítőkön keresztül – enyhén csökken a szívroham vagy a stroke halálának kockázata, bár a halál általános kockázata nem csökkent. Az American Heart Association 1 g EPA plus DHA-t ajánl naponta szívbetegségben szenvedőknek, és magasabb értékeket azok számára, akiknek emelkedett vér trigliceridje van. Az étel az omega-3 zsírsavak legjobb forrása, de a kiegészítők hasznosak lehetnek, ha orvosa azt ajánlja.

A csont-izomrendszer egészsége

A D-vitamin egy zsíros oldékonyságú vitamin, amelyet a Seven Seas cod-májolaj-termékekben találtak. A bőrön a napsütés hatására képződhet. Természetesen csak néhány élelmiszerben fordul elő, beleértve a zsíros halat és tojássárgáját. A D-vitamin számos fontos funkciót támogat a szervezetben, de leginkább a csontok egészségének fontos szerepéről ismert. A tápanyag elengedhetetlen az erős csontokhoz és védi a csontritkulás kialakulását. A hiány izomgyengeséghez és fájdalomhoz vezethet. Mint minden vitaminhoz, ásványi anyaghoz és egyéb tápanyaghoz, az élelmiszerek a legjobb forrás. De azok számára, akik nem kapnak elegendő D-vitamint étrendjükben, a csukamájolaj jó alternatíva lehet a mozgásszervi betegségek egészségének előmozdításához.

Egyéb potenciális előnyök

A csukamájolaj számos más lehetséges előnyét javasoltak, elsősorban az omega-3 zsírsavak magas koncentrációja alapján. Bár ezek a lehetséges előnyök még nem bizonyítottak, az Országos Egészségügyi Intézmények megjegyzik, hogy az omega-3 zsírsav-kiegészítők – csökkenthetik a reggeli merevséget és fájdalmat a rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknél – csökkenti a szem állapotának kockázatát A kutatók azt is vizsgálják, hogy az omega-3 zsírsav-kiegészítők hogyan befolyásolják a betegségeket, mint a sclerosis multiplex, a depresszió, az autizmus, a Crohn-betegség, a cukorbetegség, a lupus és mások. Azonban 2016 júliusától még nem tisztázott, hogy az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend vagy étrend előnyökkel jár-e az ilyen betegségben szenvedő vagy kockázatos emberek számára.

óvintézkedések

Beszélje meg kezelőorvosával, ha fontolgatja a tőkehal-olaj kiegészítést, hogy biztosan biztonságban legyen. Ez különösen fontos azoknál a nőknél, akik terhesek vagy terhesek lehetnek, mivel túl sok A-vitamin veszélyeztetheti a fejlődő babát. A csukamájolajhoz társuló A- és D-vitamin-bevitel közötti egyensúlyhiány a gyermekek és a felnőttek egészségét is hátrányosan befolyásolhatja. Végül, a tőkehal-máj pótlás befolyásolhatja a vérhígítók hatékonyságát, mint például a warfarin (Coumadin). Ellenőrzött és felülvizsgált: Tina M. St. John, M.D.