Ayurvédikus gyógyszerek a lázért

Áttekintés

Az ayurvédikus jogorvoslatok a láz körültekintő tervezéséhez és kiegyensúlyozásához tartalmaznak vitaminokat és tápanyagokat tartalmazó ételeket, valamint könnyebb megemészteni azokat. Bár még nem áll rendelkezésre elegendő tudományos bizonyíték az ayurvédikus gyógyszereknek a lázért való támogatására, érdemes kipróbálni, hogy az enyhe lázot negatívan tagadja az étrend cseréje helyett az over-the-counter gyógyszer alkalmazása helyett.

Gyógynövényes jogorvoslat

Az ayurvédikus orvos azt ajánlja, hogy a gyömbér és mazsola növényi keverékét naponta kétszer, enyhén lázba szedve. Préseljünk egy evőkanál gyömbért egy evőkanál mazsolával, és adjunk hozzá egy keveréket vízbe. Hagyja a zúzott gyömbért és a mazsolát a fazékba egy órán keresztül, hogy a víz felszívja a keveréket. Forraljuk fel a vizet a gyömbérrel és mazsolával, és meleg itassa meg. Az ájurvédikus gyógyászatban a kurkuma a “Nagy Belső Gyógyító”, az ayurvédikus gyógyszer szerint. Hozzáadhatja a kurkuma a forrásban lévő vízhez vagy a meleg tejhez. Amellett, hogy megváltoztatja az étrendet, pihentesse testét lefeküdve, és fedezzen magának egy takaróval, hogy izzadjon. Ez segíthet a láz csökkentésében.

Pihenjen emésztőrendszerét

Kerüljétek el a nehéz ételeket körülbelül 24 órán keresztül, amikor úgy érzi, hogy a láz kialakulása abból adódik, hogy az emésztőrendszerben az ayurvédikus gyógyszer szerint pihenhet. Igyáljon gyümölcslevet és fogyasszon olyan gyümölcsöket, mint az alma, a szőlő, a dinnye, a narancs, az őszibarack, a körte és az ananász, valamint a folyékony élelmiszerek, például a növényi levesek a láz első napján. A gyümölcsök, gyümölcslevek és folyékony élelmiszerek étrendjének 2 vagy 3 napja után ismét nehéz ételt fogyasztanak.

Kerülje a kemény élelmiszereket

Kerülje az olyan ételt, amely lázasan káros lehet az emésztőrendszerben. Néhány kemény étel, amit elkerülni kell, olyan rozsdás ételek és ételek, amelyek lisztet, túlzott cukrot vagy túlzott olajokat tartalmaznak. A lisztet vagy a túlzott cukrot tartalmazó élelmiszerek hozzájárulhatnak a savassághoz, és a zsírok megszakíthatják az ayurvédikus gyógyszer rendszere szerint az egészségük szempontjából alapvető dózist vagy testhumorokat.