Mint a fastpitch softball szabályok

Áttekintés

Az Amateur Softball Association meghatározza a gyorscsap softball szabályait az Egyesült Államokban. Ezek a szabályok biztosítják a csapattól a csapatig és az összes ligában való konzisztenciát, biztosítva, hogy a játék tisztességes és következetes legyen bárhova is. Ezek a szabályok szabályozzák a csapatok méretét és összetételét, a használt felszerelést, a játékteret és a játékot.

Játékosok és pozíciók

A pozíciók a gyorsítós softballban összesen kilenc. A jobb középrész, a középpontos és a baloldali szurkoló fedezi a mezőnyt. A bádogot a fogó, a korsó, a shortstop és a három bázis fedezi. Az egyik alapember az első három bázist fedezi, és a hurok fedezi az otthoni lemezt. Egyes ligákban egy tizedik játékos hozzáadható a névjegyzékhez, mint a kijelölt tészta, és a cserépre cserélhető.

Berendezések és egyenruhák

A gyorscsapda softball szabályzása maximális hossza 34 centiméter, és legfeljebb 38 uncia súlyú. A használt golyó szintetikus vagy bőrborítású, és a méretnek 10 hüvelyk, 11 hüvelyk vagy 12 hüvelyk méretűnek kell lennie. A sisakoknak le kell fedniük az egész fejét és mindkét fülét, és mindenkor viselniük kell a dobozban álló játékosok számára. A játékosok és a csapat edzői kötelesek egyenruhát viselni, de az egyenruhák egyedi stílusát és szabványait az egyes ligák határozzák meg, és nem az ASA.

Határok és bázispozíciók

Az egyes bázisok közötti távolság 60 láb, a korsó halmája 46 méteres a háztól a férfiaknál és 43 láb a nőknél. Ifjúsági ligákban a korsó halmja a házi tányértól 35 és 46 láb között van. A játékteret körülvevő kerítést, amelyet az elülső kerítésnek neveznek, 250 láb távolságon belül helyezkedik el az otthoni lemezről. A mezőn lévő jelölések, amelyek meghatározzák az alapútvonalakat és a határokat, nem lehet korrozív vagy csiszolóanyagból készülni.

Játékmenet hossza

A hét inning egy gyorsítós softball játékban tart az időtartam, hogy három ütést kell tennie minden csapatnak. Az ASA szabályai lehetővé teszik a további inningek lejátszását a hetedik játékrész végén. Abban az esetben, ha további sorozatokban van, minden egyes játékrész teljes egészében játszódik, míg egy sorban egy vagy több futás előtt egy csapattal véget ér. A legtöbb ligát a győztesnek tekintik, ha egy bizonyos sorozatban nagyszámú futást eredményez. Amikor ez megtörténik, a játék korán megy végbe. Az ehhez szükséges futások számát az egyes ligák határozzák meg.