Tengelyes mellékhatások

Áttekintés

A pszichiáterek és az orvosok előírhatják a generikusan nevű mirtazapin gyógyszert a mentális depresszió kezelésére. Remeron márkanév alatt ismeretes az Egyesült Államokban, és az ausztrálok az Axit márkanevével vásárolják meg. A triciklusos antidepresszánsként csoportosított gyógyszer a depresszióban szenvedő emberben a norepinefrin és a szerotonin, két neurotranszmitter aktivitását növeli az agyban. A MayoClinic.com jelentése szerint a súlyos mellékhatások csak ritkán fordulnak elő.

Depresszió

Bár az Axit a személy kedélyének javítására és a depressziós tünetek enyhítésére törekszik, ez a depresszió néhány gyakori mellékhatását is okozhatja, mondja a MyDr.com.au. Ezek a nem súlyos mellékhatások közé tartoznak a szorongás érzései, valamint az alvásképtelenség. Ha ezek a problémák jelentõsnek tûnnek, forduljon orvoshoz.

Mentális nehézségek

Az Axit felvétele bizonyos ideiglenes rendellenességeket idézhet elő a személy mentális folyamataiban, a Drugs.com jelzi. Például a személy szokatlan és zavaró álmokat tapasztalhat. A gyógyszer is okozhatja a személy abnormálisan gondolkodni. Szerencsére ezek a gyakori mellékhatások nem minősülnek súlyosnak és valószínűleg eltűnnek, amikor a személy megszokott ahhoz, hogy Axit rendszerében legyen.

Álmosság

A MyDr.com kijelenti, hogy az Axit álmosságot és álmosságot, valamint koncentrálhatatlanságot okozhat. Ezek a gyakori mellékhatások akkor jelentkeznek, amikor az ember először veszi a gyógyszeres kezelést, de hacsak nem tűnik súlyosnak és nem áll meg, az orvosnak orvosi beavatkozásra van szüksége.

Hányinger

Az Országos Egészségügyi Intézet jelentése szerint a mirtazapin gyakori mellékhatásokat, például hányingert és hányást okozhat az első használat során. Az orvosok arra számítanak, hogy ezek a mellékhatások véget érhetnek önmagukban, de tudniuk kell, hogy súlyosnak érzik magukat. Az Axit-i gyógyszer a székrekedés során is okozhat helytelen működést, ami székrekedéshez vezethet. Ez is rövidesen vége.

A triciklusos gyógyszeres túladagolás hangulatának emelkedési hatásai miatt az ember érezheti, hogy éhes, mint a normális, ami túlzottan eszik. Ez egy újabb potenciális közös mellékhatást eredményezhet, súlyt szerezve. Ezek a nem súlyos mellékhatások általában orvosi segítség nélkül is megszűnnek, az Országos Egészségügyi Intézmények jelzik.

Appetite változások