Vannak-e olyan allergiák, amelyek kövérséget okoznak?

Áttekintés

Az allergia abnormális fiziológiai reakció egy bizonyos tételre vagy anyagra, amely kiváltja a választ. Az allergiás érintkezés viszketést és kiütéseket okozhat, míg a levegőben lévő allergének, mint például a pollen és a por tüsszentést, orrfolyást és vizes szemeket okozhatnak. A rovarok, a kedvtelésből tartott rovarok és az olyan élelmiszerek, mint a kagylók, gyakori allergének, amelyek allergiás reakciókat váltanak ki, amelyek ingerlő hatásoktól a végzetesig terjedhetnek. Néhány allergia akár súlygyarapodást is okozhat, és felszabadulhat, ami kövérséget okozhat.

B típusú ételallergia

A különleges ételek vágya és túlfogyasztása egy B. típusú élelmiszer allergia jele lehet, írja Marilyn Glenville táplálkozási szakértő, a “Az egészség megalapozása” című könyv szerzője szerint. Miközben az A típusú élelmiszerallergia azonnali, gyakran veszélyes élettani reakciót válthat ki, például az allergiás betegek által gyakran okozott anafilaxiás reakciót a kagyló vagy a földimogyoró allergiában szenvedő emberekben, a B. típusú élelmiszer-érzékenység több hosszú távú késleltetett reakciót okozhat, beleértve a Testsúlygyarapodás, fáradtság és fájdalomcsillapítás, Dr. Glenville beszámol. A késleltetett ételallergia nem okoz gyulladásos reakciót mindaddig, amíg a bevétel után három napig folytatódik, és az enyhe táplálék fogyasztása kumulatív hatásokat okozhat. A jelenlegi ételallergia-tesztelési technikák segíthetnek számos B-típusú ételallergia azonosításában, mivel hosszabb időn keresztül egyenként megszabadulhatnak az ételtől.

Szénanátha

A gyakori szénanátha, a pollen, a por és a petárdák okozta allergiák zsírszövetet okozhatnak – nem azért, mert az allergiák maguk is súlygyarapodást okoznak, hanem inkább a viszkető vörös szemek és az orrfolyások kezelésére általánosan alkalmazott, túlzottan ellenálló és vényköteles antihisztaminok miatt Ezek az allergiák. Az antihisztaminok krónikus alkalmazása növeli az étvágyat, és különösen a szénhidrátokra vágyik, beszámol Drs. Camelia Davtayan és Mina Ma, az UCLA Orvostudományi osztályától. Az antihisztaminok annyira hatékonyak az éhség fokozásában, hogy étvágycsökkentőként írják elő az anorexiás betegek számára. Ha a folyamatos napi allergiák miatt krónikus antihisztamin kezelést igényel, keresse fel kezelőorvosát a potenciálisan alternatív kezelésekkel kapcsolatban, amelyeknek kisebb a súlygyarapodása.

Glutén érzékenység

A gluténérzékenység vagy a szemcsés allergia legsúlyosabb formája a cöliákia, amely komoly egészségügyi következményekkel jár, beleértve a nem szándékos súlycsökkenést, és egész életen át tartó tartózkodást igényel a búza, a rozs és az árpakészítményektől, javasolja Dr. David S. Kleint, Az Orlandi Pain Központ szerzője és orvosi igazgatója, a DearPharmacist.com-hoz írt egy online természetes egészségügyi információforrás. Azonban a glutén érzékenységgel rendelkezőknek csak egy kis hányada bizonyítja ezt a klasszikus klinikai bemutatót, Dr. Klein állítja, sok más glutén érzékenységgel rendelkező egyénben epizodikus gyomorfájdalom, puffadás és súlygyarapodás áll fenn. A fáradtság és az ízületi fájdalom a glutén érzékenységéhez is kapcsolódik, és további súlygyarapodást eredményezhet az erőteljes fizikai aktivitás elrettentésével.