10 hetes terhes tünetek

Áttekintés

Egy nő testén olyan sok változás következik be a terhesség alatt, hogy különböző testi tünetek alakulnak ki. A tizedik hét alatt a tünetek ugyanazok, mint a terhesség kezdete óta tapasztalt tünetek, vagy lehetnek kiemelkedőbbek. A baba alig több mint egy centiméter hosszú, mondja a BabyCenter.com. Súlya aligha van ahhoz, hogy észre lehessen venni az anya, de testi változásai valószínűleg nem lesznek észrevétlenek ezen a héten és az elkövetkező hetekben.

Uterine Változások

A terhesség előrehaladtával a méh kibővül a növekvő baba befogadására. A BabyCenter.com rámutat arra, hogy a terhesség előtt a méh egy kis körte volt, de a tizedik hét alatt a grapefruit nagysága. A legtöbb nő ilyen méretű változásokat tapasztal a középső szakaszban. Ez talán nem jelenti azt, hogy el kellett kezdenie a szülési ruhát. Nagyon valószínű, hogy a ruhái nyugtalanul szorulnak. A megnövekedett méh mellett a tizedik héten enyhe súlygyarapodás is előfordulhat. A súlygyarapodás mértéke minden nő esetében változik, de az egészségügyi szolgáltató egyéni alapon segítheti az egészséges profitszerzés mértékét. Nem szokatlan, ha egy nő az első tíz hét alatt súlycsökkenés nélkül megy.

Emlőváltozások

Eddig egy nő valószínűleg észrevette néhány változást a mellein, és továbbra is némi növekedést vagy duzzanatot észlel a szövetekben. Az areola valószínűleg barnás színűvé vált és kibővült. A mellérzékenység a terhesség egyik leggyakoribb korai tünete, amely a tizedik héten keresztül tart. Néhány nő észreveheti a mellény méretének növekedését, mind a csészében, mind a zenekar hosszában. Lehet, hogy már ideje egy nagyobb vagy több megbocsátó melltartónak.

Reggeli rosszullét

A reggeli betegség, vagy émelygés és hányás kezdődik a terhesség korai szakaszában, és a 12. vagy a 13. hétig fennmarad. Ez az émelygés, hányás, moodiness és fejfájás hajlamos alábbhagyni, amikor a második trimeszter megkezdődik. A reggeli betegség bármikor előfordulhat a nap folyamán, vagy akár addig is tarthat, amíg a nő ébren van. Néhány nő ebben az időben élelmiszert és illatérzékenységet tapasztal. Ez nehézzé teheti az étkezést, ami több fáradtságot, ájulást és más alacsony vércukorszintet okozhat.

Néhány nő elkezdheti észrevenni az ereket a hasban, a mellben és a lábakban. Ez a testben fellépő vérmennyiség növekedésével magyarázható. Az arcra, a nyakra és a mellkasra bőrkiütés jelentkezhet. Számos oka van a bőr látható változásainak, beleértve a hormonokat és a vérmennyiség növekedését. Az eMedTV.com rámutat arra, hogy az íny enyhülhet és érzékenyebbé válhat ezen a ponton a terhesség alatt.

Ahogy a méh kibontakozik, a környező hasizmok nyúlnak ki, hogy helyet teremtsenek. Ez izomgörcsözéshez és néha hasi fájdalomhoz vezethet. Ez a kellemetlen érzés fejlődhet az idő múlásával.

A székrekedés kezdődik a terhesség korai szakaszában. A tizedik héten egy nő már kényelmetlen bélmozgásokkal foglalkozott. A terhességi székrekedés olyan hormonok miatt következik be, amelyek lelassítják az emésztési folyamatot és a növekvő méh által a belekbe helyezett fokozott nyomást. A méh közvetlenül a húgyhólyagon nyugszik, amely vizeletürítési problémákat okozhat, például gyakoribb vizeletet, lelassítja a vizeletürítést és a húgyúti fertőzés lehetőségeit. A WhatToExpect.com azt jelzi, hogy más emésztési problémák is kialakulhatnak, mint például a gyomorégés és a felesleges gázok.

Bőrváltozások

Hasi diszkomfort

Székrekedés