9 hónapos terhességi szakaszok

Áttekintés

A terhesség általában kilenc hónapig tart egy ember számára. A terhesség alatt a nő számos változáson megy át, beleértve a fizikai és érzelmi tényezőket. Egy nő tapasztalhat fizikai és érzelmi fáradtságot, gyomorégést, hasi kellemetlenséget, émelygést, hányást és hátfájást. Mindazonáltal a terhesség minden nő esetében eltérő. Az anyuká válás csodálatos élmény. A terhesség kilenc szakaszában az anyának egészségesnek kell lennie, ne dohányozzon és ne igyon alkohol, és rendszeres vizsgákon keresse fel orvosát.

1. szakasz

Az 1. szakasz akkor kezdődik, amikor a sperma megtermékenyíti a tojást. A megtermékenyített tojás a méh béléshez kötődik. Amint a tojás nő, a tüdő, a szív és a gerincvelő fejlődik. A terhesség 1. szakasza végére a baba szíve elkezd verni. A csecsemő mérése ebben a szakaszban körülbelül 1/8 hüvelyk, súlya 0,03 uncia. A nő fizikai tüneteket tapasztalhat, mint a mellérzékenység, fáradtság, hányinger és hányás a terhesség korai szakaszában.

2. szakasz

A terhesség 2. szakasza során az embrió egy csecsemő alakját veszi kezdetbe, a tadpole helyett. A 2. stádium végére minden belső szerv elkezd fejlődni, szemek és fülek kezdtek kialakulni, és a karok, ujjbimbók, lábak és lábujjak rügyek fejlődnek. Ebben a szakaszban a baba ujjlenyomatai vannak. A csecsemõ mérete körülbelül 1 hüvelyk hosszú és a súlya 0,1 uncia A nõk a fokozott mellûméret, a reggeli betegség és a megnövekedett hangulati tünetek jelentkezhetnek ebben a stádiumban.

3. szakasz

A 3. lépés az, amikor az embrió magzatká válik. Az arc, az ujjak és a lábujjak teljesen meg vannak alakítva, ami a magzat emberibbnek tűnik. A reproduktív szervek kialakulnak, de a baba neme nem határozható meg. A baba mérete körülbelül 3,5 hüvelyk hosszú és súlya 1,7 uncia. A nők kezdik észrevenni, hogy a has szélesedik, hogy lehetővé tegye a baba növekedését. A 3. szakaszban a fáradtság és a hangulati érzés csökkenhet.

4. szakasz

A 4. szakasz az, amikor az anya hasa láthatóvá válik. A baba elkezdheti hallani a hangokat, a tüdők tovább fejlődhetnek, és a szemöldök és a haj kezd megjelenni. Ebben a szakaszban a baba szívverése hallható. A baba mérete körülbelül 5,5 hüvelyk hosszú és a súly 6 uncia. Az anya elkezdheti megtapasztalni a gyomrában lévő lepkék érzését, ami jelzi a baba mozgását. Emellett az anya észreveheti a bőrében bekövetkező változásokat, és az erek érzékelhetőek lesznek.

Az 5. szakasz az, amikor a baba érzékei aktívak. A bőr érzékeny, és hangot és fényt képes reagálni. A bébi vesék működésbe lépnek, és vizeletet bocsátanak ki. Ebben a szakaszban az immunrendszer elkezdi segíteni a baba betegség és fertőzés elleni védelmét. A baba mérése körülbelül 7,5 hüvelyk, és súlya körülbelül 1 font. A nők tapasztalhatnak emésztési zavarok vagy gyomorégés. Az émelygés tüneteit meg kell oldani. E szakasz végére az anya érezheti a baba mozgását.

A 6. stádiumban a szem retinái tovább fejlődnek, és a szemhéjak nyitni és zárni kezdenek. A baba is tudatában van a hangoknak. Ebben az időben az anya tapasztalhatja, hogy a baba rándul a hasban, mivel a baba mozog. A baba mérése körülbelül 10 hüvelyk, súlya körülbelül 2 font, az anya több súlygyarapodást tapasztal, ahogy a baba nő. Ez megnehezítheti a nyújtózkodást és a lábfejet. Az anyukának több energiája lesz, és bizonyos élelmiszerekre vágyik.

A 7. szakaszban a baba látja és hallja, és tudomást szerez az anya és apa hangjairól. A tüdők tovább fejlődnek, a csontok és az izmok egyre erősödnek. A szempillák elkezdenek növekedni, és a reproduktív szervek kezdenek fejlődni. A baba mérete körülbelül 11 hüvelyk és a súly 3 font. Ebben a szakaszban a testsúlynövekedés hetente körülbelül 1 font lehet. Az anya hátfájást, alvási nehézségeket, lábizmok fájdalmát, állandó vizelést és ingerlékenységet is tapasztalhat.

A 8. stádiumban a baba agyi növekedése következik be. A baba teste szinte teljesen kialakult. A tüdő még fejlesztés alatt áll. A csecsemő mérete körülbelül 18 hüvelyk és súlya 5 kg. Az anya sok kellemetlenséget tapasztalhat, beleértve a légzési nehézségeket, ahogy a baba felfelé tolja a lábát, izomgörcsöket, gyomorégést, álmatlanságot és állandó vizelést.

A 9. szakaszban a baba készen áll arra, hogy megszületik és fejét lefelé fordítva készítse el. A baba tüdeje teljesen kifejlődött, és egyre súlyosabbá válik. A baba mérete körülbelül 21 cm, súlya pedig 6 és 8 font között van, az anya teste felkészül a munkaerőre. Az anya nehézséget okozhat az alvás miatt, mivel a nagy hasa és érzelmek váltak anyukává.

5. szakasz

6. szakasz

7. szakasz

8. szakasz

9. szakasz