Antioxidánsok előnyei a bőrápolásban

Áttekintés

Az antioxidánsok olyan erős anyagok, amelyek segítik a gyulladásgátló anyagokat a szabadgyökökben ismert szervezetben. A szabad gyökök akkor kerülnek kibocsátásra, amikor teste lebontja az ételt, vagy behozza azt, amikor a szervezetet káros ártalmasaknak, például cigarettafüstnek, szennyeződésnek vagy sugárzásnak teszi ki. Antioxidánsok, például C-vitamin, A-vitamin vagy béta-karotin alkalmazhatóak a bőrön a szabad gyökök károsodásának csökkentése érdekében.

Megnövekedett kollagén termelés

Amikor a szabad gyökök károsítják a testet, különösen károsítják a kollagén fehérjéket a szervezetben. A kollagén felelős azért, hogy segítsen a bőrnek fenntartani rugalmasságát és erejét, és segítsen rugalmasabbnak és fiatalabbnak lenni. Olyan antioxidáns krém alkalmazásával, amely bejuthat a bőr bőrrétegébe, az antioxidánsok semlegesíthetik a szabad gyököket, és lehetővé tehetik a kollagén termelést.

Minimalizált finom vonalak és ráncok

A ráncok és a finom vonalak természetes része az öregedési folyamatnak. Ezek a kollagén és a rugalmas termelés lassúak, és a gravitáció az arcbőrre gyakorolt ​​hatást fejtette ki, ami megdöbbent. A szabadgyökök, például a túlzott napfény expozíció gyorsíthatja az öregedés természetes hatásait. Ezért a bőrápolási termékekben megtalálható antioxidánsok hozzájárulhatnak a szabad gyökök hatásainak csökkentéséhez, lassítva a finom vonalak és ráncok megjelenését. Az antioxidánsok nem képesek visszafordítani a károsodást, amely nem következik be a bőrön lévő szabad gyökök következtében.

Csökkentett korhely

Az orvosi közösségben lévő nappali foltok ártalmatlan barna, szürke vagy fekete színű foltok, amelyek a bőrön jelennek meg. Ezek a foltok akkor fordulnak elő, ha a napfény expozíció felgyorsítja a melanin – bőr pigment – a szervezetben. Az idő múlásával ez a melanin egyre jobban összerendelhetővé válik, így életkor-foltok keletkeznek. Az antioxidánsok a bőrápolási termékekben, különösen a C-vitaminban kimutatták, hogy előnyökkel járnak a melanin pigmentáció csökkentésében. Ezáltal könnyedén vagy részben csökkentheti az életkor megjelenésének megjelenését, javítva a bőr megjelenését.

Csökkent akne

Az A-vitamin erős antioxidáns. A bőrön alkalmazott retinoid, melynek neve a Retin A. A bőrön történő alkalmazáskor az A-vitamin mélyen behatol a pórusokba, hogy eltávolítsa a keratin dugókat, ami az akne-papules és mitesszerek egyik fő oka. A DERMADoctor.com oldalra. Mivel a pattanásokkal rendelkező emberek szintén túlzott mennyiségű olajat termelnek, az A-vitamin segít csökkenteni a pórusok teljes olajszintjét, mert a pórusok nyitottabbak az olaj elszállításához. A minőségi bőrápoló tisztító rendszerrel kombinálva az aktuális antioxidáns A-vitamin alkalmazása csökkentheti az aknét.