9 szívroham figyelmeztető jelek, amelyeket soha nem szabad figyelmen kívül hagyni

1. Mellkasi fájdalom, hányinger, hányás és izzadás

“Dick Cheney tökéletes példa arra, hogy az elmúlt 15 évben mennyire fejlődött a kardiológia területén” – mondja Marrick Kukin, a New York-i St. Luke’s-Roosevelt kórház szívfizikai programjának igazgatója és professzor Klinikai orvostudomány a Columbia Egyetem Orvosok és Orvosok Főiskoláján.

2. A mellkasi nyomás, amely úgy érzi, mintha egy elefánt ülne rajtad

“Itt van egy olyan srác, aki angioplasztikát, by-pass műtétet, sztatinokat, béta-blokkolókat, egy beültetett defibrillátort tartalmaz (ritkítja és kezeli az aritmiákat, hogy megrázza a szívet egy rendszeres ritmusba), bal kamra segédeszközt (pumpált Vér egész testében két évig) és egy szívátültetést. Mindez új dolog, “mondja Dr. Kukin. “Minden, amit ma a kardiológiában csinálunk, nem tanult, amikor 1982-ben diplomáztam az orvosi iskolát.”

3. A hátfájás, amely hasonlít a szakadás érzésére Általában a felső háton

Mindezek az áttörések jó hírnek számítanak Önnek, mert mivel a kardiológia területén kialakult, ezért az orvosok megértése a legfontosabb tüneteket illetően a betegeknek soha nem szabad elbocsátaniuk, különösen akkor, ha családi története van a szívbetegségben.

4. Bizsergés a karokban

“A szívnek annyi különböző területe van, ahol bajba kerülhet. Lehetséges, hogy kamrai problémái vannak (szívritmuszavarok), vízvezeték-problémák (koszorúér-betegség), mechanikai problémák (gyenge szívizom) és strukturális problémák (megrepedt aorta) “- mondja Dr. Kukin. “Ha valami másnak tűnik, ne próbálj meg önmagát diagnosztizálni. Kérjen orvosi segítséget – tanácsolja.

5. Undue Fatigue Míg a rendszeres feladatok elvégzése

A nagy kérdés: Milyen orvosnak kell látnia? Ha hívja a háziorvosát vagy a 911-et? Szüksége van egy rutin vizsga, vagy az E.R? Olvass tovább, és megmondjuk, mi mozog minden egyes tünetért.

Ez a szívinfarktus klasszikus tünete. Néhány tünet nagyon nyilvánvaló, de ezek változatossága finom lehet. Továbbá, ne feledje, nem mindig varázsolják a szívrohamot.

6. A légzés rövidzete bármilyen tevékenység során, például a gyaloglás

A Mozgásod: Hívja a 911-et. Még akkor is, ha a tünetei nem éreznek életveszélyt, nem az Ön számára diagnosztizálni. Gyorsabban romlottak.

7. Emésztési zavar

Az emberek eltérő módon határozzák meg tapasztalataikat. Egy személy számára fájdalom, míg a másik számára nyomás. Függetlenül attól, hogy ezt a vicces érzést a mellkasodnak nevezed, ne kockáztasd meg!

Mozgás: Ha a nyomás több mint 20 percig tart, hívja a 911-et. Rövid idejű kényelmetlenség esetén hívja fel a rendszeres dokkoló utasításokat – a tüneteitől függően küldhet az ER-hez, vagy segítsen felállítani tesztek.

Lehet, hogy egy húzott izom. Vagy valami sokkal komolyabb lehet: az aorta szakadása. Jonathan Larson, a Broadway zenei bérleti szerzőjét író drámaíró egy megrongált aorta aneurizmustól halt meg.

Mozgás: Ha a fájdalom trauma vagy sérülés után kezdődik vagy után, akkor lásd a rendszeres orvosát, különösen, ha a testének egy másik részére (a mellkasán kívül) vált. Ha a hátfájás megrepedt, és több mint 20 percig fennáll, plusz hányinger kíséretében, hívja a 911-et.

Egy másik tankönyv meghatározása szívinfarktus tünet. A zsibbadó érzés a mellkasodon kezdődik, és a bal karod felé sugároz. Ez is megjelenhet a nyakán, jobb karján, fogain és gyomrában.

8. Duzzanat

9. Szabálytalan szívverés (rendellenes szívdobogás) és arrhythmiák (a Racing Heart Beat)

A Mozgás: Csak a bizsergésre, lásd a rendszeres orvosát. De ha több mint fél óráig tart, és más tüneteket okoz (látszólag nem kapcsolódik a kar mozgásához), például szédülés és hányinger, hívja a 911-et.

Ez nagyon gyakori a nőknél. Ha szokásos házimunkát vagy ügyeleteket végez, és hirtelen fáradtnak érzi magát, akkor ez lehet a szívállapot jele.

AZ ÖN ELTÁVOLÍTÁSA: Rendszeres időpontban hívja fel a rendszeres orvosát. Lehet az öregedés, a stressz, vagy akár az alváshiány. De lehet valami rosszabb. Orvosa segíthet megtalálni a kiváltó okot és irányítani a kezelést.

Egy másik nagyon fontos jel arra, hogy valami rossz lehet. Különösen akkor, ha a mellkasi fájdalommal vagy nyomással párosul, amely megszakad, amikor abbahagyja a tevékenységet. Továbbá, ha az ágyban fekvő légzés nehézségekbe ütközik, a szívelégtelenség egyik lehetséges jele lehet.

A Mozgás: Ha az ágyban ülsz, akkor jobban érzed magad. Ha nem, és még mindig problémái adódnak a lélegzetvételben vagy gyorsabban lélegeznek több mint 30 percig, hívjon mentőt.

Itt van az, aki mindig az embereket dobja ki. Könnyű mentség a helyzet megragadni. Még inkább zavaros, amikor belecsúszik és megkönnyebbülést érez. De az igazság az, hogy az emésztési zavar súlyos jelek lehetnek a szívkoszorúér-betegségben.

Mozgásod: Vegyél két Tumsot, Mylantát vagy Nexiumot, majd nézd az órát. Ha a kellemetlen érzés nem tűnik el fél óra alatt, hívja orvosát, és kérdezze meg, hogy az E.R-nél utazjon-e.

Duzzanat vagy ödéma orvosi értelemben, amikor a szív nem pumpálja megfelelően. Ha gyengén vagy gyengén érzi magát, vagy dagadt a boka, és nehézségekbe ütközik az éjszakai fekvés, akkor egy sor gyanús tünet van.

AZ ÖN ELTÁVOLÍTÁSA: Menjen azonnal orvoshoz.

Ezek a bizonytalanság jelek, amelyeket be kell vonni értékelés céljából. Mindenkinek van egy kis szívizom csípése mostantól, vagy a gyors lázzal a stressz vagy a túl sok koffein, de a legfontosabb veszélyt, ha ez olyan tünetekkel jár, mint a szédülés, a könnyedség és az ájulás.

Mozgásod: Vedd el a pulzusodat. Helyezze ujját a csuklójára, és 15 másodpercig számolja meg a ütéseket, majd négyszeresére növelje. Ha nagyobb, mint 140, hívja a 911-et.