A b vitamin komplex előnyei gyermekek és nők számára

Áttekintés

A B-komplex, nyolc B-vitamin csoportja elengedhetetlen a túléléshez, szerepet játszik az anyagcserében, az idegrendszerben, a szervekben, az izmokban és a hajban. Testünk nem a B-komplexet alkotja, hanem az olyan élelmiszerek, mint az állati termékek, a lencse, a sörélesztő, a burgonya és a melasz fogyasztása révén. B1, B2, B3 és B7 vitaminok energiát termelnek, a B6 vitamin szükséges az anyagcseréhez és a B12 vitaminokhoz És a B9 fontos szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában.

Betegségmegelőzés

Számos tanulmány igazolja a B-vitamin kiegészítését a különböző betegségek kockázatának csökkentésére, amelyek sztrájkolják a nőket. A Brigham és a Boston-i Nőgyógyászati ​​Kollégium 1999-ben megjelent “Növényegészségügyi tanulmánya” című hosszú távú Nurses Health Study című tanulmányában közel 90 000 nőt gyűjtött össze, akik közül 442 kifejlesztett vastagbélrákot. A naponta legalább 400 mikrogramm folsavból származó nők bármely forrásból 31 százalékkal kevesebb vastagbélrákot észleltek, mint azok, akik kevesebb mint 200 mikrogrammot fogyasztottak. Ugyanabban a tanulmányban beszámoltak arról, hogy a multivitaminokat tartalmazó nők, akik a B6 vitamint is tartalmazták, 30% -kal kevesebb szívbetegség kockázatát mutatták, és számos B-vitamin kimutatták, hogy csökkenti a szívbetegek markereit. A homocisztein magas szintje kardiovaszkuláris betegséghez kapcsolódik. Egy 2001. évi norvég tanulmány, melyet M.A. Mansoor és kollégái vezetett, kimutatta, hogy a B6-vitamin a folsav kombinációjával 32% -kal csökkentette a homociszteinszintet. Az “American Journal of Clinical Nutrition” című, az idős német nők 2003-ban végzett vizsgálata összefüggést talált a B-vitamin-hiány és a megemelkedett homociszteinszintek között.

Védelem a terhesség és a szoptatás idején

1998-ban, mivel megállapítottam, hogy a folsavhiány szerepet játszott bizonyos születési rendellenességekben, az Intézet azt javasolta, hogy minden nő a gyermekvállalás során 400 mikrogramm folsavot szedjen naponta. A B vitamin hiánya kóros növekedést és fejlődést okozhat a gyermekek számára, ezért a megfelelő bevitel döntő fontosságú. A 2002-es Országos Egészségügyi Intézet sajtóközleménye egy, a JAMA-ban közzétett svéd-amerikai tanulmányra hivatkozott, amely megállapította, hogy a folsav-kiegészítés csökkentette a korai vetélés. A B12-vitamin a terhesség alatt áthalad a placentán, és az anyatejben expresszálódik. Ezért a vegán anyák szoptatott kisbabái rövid időn belül képesek B12-vitamin hiányt fejleszteni, ha nincs kiegészítés. Az American Dietetic Association javasolja a vegánok és a lacto-ovo vegetáriánusok pótlását a terhesség és a szoptatás ideje alatt, hogy elegendő B12 vitamin kerüljön át a csecsemőre.

Segítsen a PMS és a Premenstruális Dysphoric Disorder tüneteinek

A Stoke-on-Trent, Észak-Staffordshire Kórház kutatói kilenc vizsgálatot elemeztek statisztikailag a B6-vitamin-kiegészítők és a premenstruációs szindróma vagy a PMS hatásainak vizsgálata során. Az elemzés kimutatta, hogy a B6-vitamin-kiegészítés csökkenti a PMS tüneteit, beleértve a depressziót, a mellérzékenységet és a puffadást. A PMS, a premenstruális dysphoricus betegség vagy a PMDD súlyosabb formája a MayoClinic.com szerint a B6 kiegészítésre is reagálhat.