Akupresszúrás pontok és hátfájás

Ha a hátad fáj, úgy érzi, hogy a test alapja összeomlik. A hagyományos kínai orvoslás az izomfájdalmat, mint a blokkok blokkolását jelenti a qi vagy az energia zökkenőmentes áramlásához. Tanulja meg a kulcsfontosságú akupresszúrás pontok manipulálását a blokkolt qi felszabadításában, az izomfeszülés megkönnyítésében és a hátfájás enyhítésében. Forduljon orvosához, ha a hátfájás tartós vagy súlyos.

Elmélet

A hagyományos kínai orvoslás szerint a qi vagy az energia természetesen felemelkedik, csúcsok és esések következnek be a nap folyamán, áthatja és áthatol a testén és a környezetén. Mindaddig, amíg a qi szabadon mozog a testeden keresztül, fenntartja az egészségi állapotát és a pihenést, mondja Matther Bauer, akupunkturistának a Kaliforniai La Verne Akupunktúrában. “Az akupresszúra és akupunktúra gyógyító ereje” című könyvében Bauer megjegyzi, hogy bármilyen qi-elzáródás betegséget eredményez, beleértve az izomfeszültséget és a fájdalmat.

Kutatás

Egy klinikai vizsgálatban az akupresszúra a hagyományos gyógytorna hatékonyságának több mint kétszeresét igazolta Sarah Stewart-Brown és Helen Frost betegek kezelésében az alacsony hátfájással rendelkező betegek kezelésében, a University of Warwick, Egyesült Királyság Egészségügyi Divíziójának kutatói . A British Medical Journalban megjelent 2006-ban megjelent cikkében Stewart-Brown és Frost megjegyezte, hogy az akupresszúrát kapó betegek hat hónapon át az akupresszúrás kezelések után kevesebb fogyatékossággal, több fájdalomcsillapítással és nagyobb funkcionalitással rendelkeztek.

Előnyök

Amikor egy akupresszúrás orvos nyomást gyakorol a hátfájdalom kezelésére, az izomfeszültségeit és az ujjait érintő qi áramlását érzi, John Cross, akupunktúra doktora és John Cross klinikák alapítója az Isle of Skye-ban, az Egyesült Királyságban. “Acupressure: Clinical Applications in Musculo-Skeletal Conditions” című könyvében Cross azt mondja, hogy a gyakorló kipróbálhatja a hátfájás mögött rejlő okait, amikor úgy érzi, hogy Qi mozog – vagy nem mozog a fő nyomáspontokon keresztül. Mivel az akupresszúra nem invazív, otthon tanulhat.

Okoz

Bár a fájdalmak visszaszorítására a baleset vagy a túlfeszültség pillanatában lehet, a titokzatos hátfájás a TCM szerint a belső szervek egyensúlyhiányát jelezheti. A jobb lapocka és a gerinc között fellépő fájdalom jelentheti a máj vagy az epehólyag problémáját, jegyzi meg Synthia Andrews, a karosszéria-terapeuta és az “Akupresszúra és Reflexológia a Dummies” társszerzője. Forduljon orvosához, ha bizonytalan a hátfájás.

Próbáld ezt

Távolítsa el a hát alsó részét úgy, hogy két akupresszúrás pontot masszíroz, amelyek a gerinc mindkét oldalán ülnek, közvetlenül a medencecsontok felett. Állj lábaddal a váll szélességével. Helyezze kezét a csípőre. Csúsztassa őket hátra, nyújtva a hüvelykujját a gerinc felé. Vizsgálja meg a gerinc mindkét oldalát két pályán. Tartsa nyomva ezeket a pontokat hüvelykujjával. Inhaláljon, lassan nyomja a fejét a mennyezet felé, és emelje fel mellkasát. Exhale, és hagyja, hogy a mellkas visszatérjen a normális helyzetébe. Pihenj meg teljes egészében a gyakorlás során, javasolja Ilchi Lee-t, az agyi oktatási rendszer képzését vagy BEST-t, az “öngyógyító meridián gyakorlat” című könyvében. Folytassa addig, amíg a pontok már nem érzik magukat gyengédnek.