Alternatív módon átirányítani tető esővíz

Esőhordók

A University of Maryland Egyetemi Főiskola megjegyzi, hogy egy hüvelyknyi esővíz folyik le a tető egy 1500 négyzetméteres épület 935 gallon vizet. Néhány helyen a víz elterelése szükséges a talajerózió megelőzéséhez és a vegyi anyagok és műtrágyák szennyvízrendszerbe való belépésének megakadályozásához. Mások számára az átirányított esővíz környezetbarát vízforrást biztosít otthoni vagy kertészeti használatra.

Száraz kút

Az esőhordók könnyedén gyűjtik az esővizet a tetőről, és más területeken is felhasználják. A University of Maryland Egyetem Kollégiuma javasolja, hogy az eső hordókat az ejtőernyők alatt helyezkedjen el, és rendszeres tömlővel rögzítse a hordót a kert öntözéséhez vagy az autómosáshoz. Annak megakadályozására, hogy a víz kifolyjon az esőhordóból, csatlakoztassa a csepegtető tömlőjét az alapjához és tegye a tömlőt szomjas fák vagy kerti növények körül.

Füves Swales

A Clark County Extension azt javasolja, hogy a tetőtéri csapadékvizet egy ereszcsatorna lehúzásával és egy száraz kútra helyezzük, hogy lassan szabaduljon ki a talajba. A száraz kutak kis épületek, amelyek kb. Vízzel áteresztő anyaggal vagy műanyaggal vannak bevonva, amely lassítja a víz átjutását a talajba, és néhány mélyedésnek alja egy vagy két kavics van. A száraz kutak összegyűjtik a tető esővízét, és lassítják a felszabadulást a talajba, megakadályozva az eróziót, és a környező talajt nedves állapotban tartják, de nem vesznek fel vizet.

Eső kert

A Colorado-i Boulder-i Egyetem a füves süllyedést írja le, mint olyan alacsony földterületet, ahol a víz áramlik a gravitációs húzás miatt. A natív füvekkel vagy növényekkel ültetett növények, amelyek lassítják az esővíz mozgását, lehetővé teszik, hogy a mocsári növények mesterséges vízhez jutjanak a környező területre. A tető esővízét egy erdei csőhöz csatlakoztatva egy füves kavargóba lehet átirányítani. A cső a föld felett vagy alatt futhat.

Francia lefolyók

Az esőerdők vagy a bioreszerelő létesítmények hasonlóak a füves szvájokhoz, de olyan vizek jellemzői, amelyek natív növényeket használnak, hogy érdeklődhessenek a tájra. A University of Wisconsin-Extension becslése szerint az esőerdők mintegy 30 százalékkal több vizet tudnak szűrni a talajba, mint egy gyep. Az esővizet a tetőn keresztül egy föld feletti vagy alatti csövön át irányítják, és elfogják az esőerdőkön, ahol az őshonos növényeket vizes, és lassan szabadul fel a talajba. Az esőerdők is áteresztő anyagokkal vagy műanyagokkal vannak bélelve a lassú vízszűrésre. A Környezetvédelmi Hivatal megállapítja, hogy az esőerdők lassú szűrési hatása segít eltávolítani a szennyező anyagokat a vízből, mielőtt eléri a vízi utakat.

A Clark County Extension azt javasolja, hogy francia csatornákat használjunk, hogy a tetőtéri esővizet áthelyezzük a tavakba vagy egy perforált csőrendszerbe, hogy lassítsuk a vízáramlást. Egy francia lefolyó egy kavicsos tölcsérbe helyezett perforált csövet használ a vízáramlás irányába, miközben lehetővé teszi a lefolyó útjának lassú szivárgását. Az ereszcsatorna leeresztése föld alatt és a francia csatornarendszerbe irányítható.