Ayurvédikus gyógynövények az agyalapi mirigy számára

Áttekintés

A “tudás az életmódról” az ayurvéda kifejezés jelentése, amelyet az Indiában alkalmazott hagyományos orvoslásnak is neveznek. A gyógynövénykészítményeket erősen használják az ayurvédikus gyógyászatban. Az agyalapi mirigy hormonfunkciókat, például a mi hőmérsékletünket, a pajzsmirigy-aktivitást, a gyermekkori növekedést, a férfiaknál a tesztoszteron-termelést, az ovulációt és a nők ösztrogéntermelését szabályozza, állítja a Pittsburgh-i Egyetem Neurosurgery Department. Egyes gyógynövények olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek támogatják az agyalapi mirigy működését.

Szantálfa

Az örökzöld szantálfa illatos kérgét gyógynövényként és parfümök készítésénél használják. A Daily Mail (U.K.) 2010. június 14-i kiadásában megjelent cikk a szantálfa mint az egyik az illóolaj gyógyszerként használt illóolaj. A mellékvesék és az agyalapi mirigy komplex interoperabilitása szabályozza a test leereszkedését és alvását. Egy thaiföldi Nakorn-nayok-i Srinakharinwirot Egyetem 2004-es tanulmánya szerint az alfa-szantál vagy szantálfa jelentős élettani változásokat okozott az embereknél, és így a hagyományos nyugtatók által nyújtott nyugtató hatású. Továbbá, a szantálfa gyógynövény afrodiziákum a nők számára, akikről tudják, hogy ösztönzik a nemi hormonokat, az emberi szexualitás szakértője, Dr. Ava Cadell szerint. Ezért a szantálfa használatával az agyalapi mirigy ápolására lehet az előnye, hogy fokozza szerelmi életét.

chasteberry

A császárfa növényi tulajdonságai a bogyós gyümölcsben élnek. A Délkelet-Ázsia őshonos őshonos fája az Egyesült Államok délkeleti részén honosított, így könnyen hozzáférhető az egészségügyi élelmiszerboltokban. A Journal of Clinical Nutrition Insights 1998-ban megjelent egy Joseph L. Mayo, M.D. cikkel, amely kimondja, hogy a chasteberry képes az ösztrogén és a progeszteron egyensúlyának normalizálására a nők körében. Azt mondja: “A progeszteron szintjének javítása különösen hasznos lehet a peri-menopauzában, amikor a menstruációs rendellenességek gyakoriak.”

Gotu Kola

Az ókori kínai legenda “életének forrását” hirdetve a gotu kola gyógynövény hosszú élettel rendelkezik az ayurvédikus orvosi hagyományokban. A gotu kola növény szárított levelei és szárai triterpenoidokat tartalmazó aktív vegyi anyagokat tartalmaznak. Ezeket a vegyületeket a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a sebek gyógyulásának javítása érdekében tanulmányozták. A Natural Health and Longevity Resource Center azt állítja, hogy a gotu kola azt is hitte, hogy táplálja az agyat, amely az agyalapi mirigy székhelye.