Baba kukorica táplálkozási értékei

Lehet, hogy úgy gondolja, hogy méretét, hogy a baba kukorica növekszik a miniatűr kukorica növények, de ez valójában csak a rendszeres kukorica, hogy már felvette, mielőtt érlelte. Az Egyesült Államokban található baba kukorica nagy része egy dobozban található, és Ázsiából importálható. Míg a kukoricát keményítőtartalmának tekintik a szénhidráttartalmának köszönhetően, a bébi kukoricának egy táplálkozási összetétele közelebb van egy nem keményítőtartalmú zöldséghez. Ezenkívül ez egy jó forrása az alapvető tápanyagoknak, amelyek egészségesek maradnak.

Alacsony kalóriatartalmú kukorica

A bébi kukorica alacsony kalóriatartalmú zöldség 25 kalóriával 1/2-csésze adagonként. Összehasonlításképpen a rendszeres kukoricamagok 1/2-csésze adagja, amely keményítőtartalmú növénynek számít, 80 kalóriát tartalmaz. A baba kukoricának hasonló kalóriatartalma van más nem keményítőtartalmú zöldségekhez, mint például a brokkoli, a karfiol és a zöldbab. Alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekként a baba kukorica képes feltölteni Önt anélkül, hogy túl sok kalóriát számítana fel neked, így jó választás azok számára, akik elveszítik vagy fenntartják az egészséges testsúlyt.

Alacsony szénhidrogén, magas rosttartalmú kukorica

Csakúgy, mint a kalóriák, a baba kukoricának is alacsonyabb szénanáthatásszáma van, mint a rendszeres kukorica, de még mindig jó rostforrás. A bébi kukorica 1/2-csésze adagja mindössze 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, szemben a 15 gramm 1/2 csésze rendszeres kukoricamaggal és 2 gramm rosttal. Több rostanyagot kap a diéta számos egészségügyi előnye, beleértve a kisebb szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A rostok az olyan ételekben, mint a baba kukorica, segítenek abban, hogy érzelmek maradjanak, és az alacsonyabb testsúlyokhoz társultak.

Néhány fehérje és zsírmentes

A kukorica 1/2-csésze adagja 2 gramm fehérjét és 0 gramm zsírt tartalmaz. Mind a fehérje, mind a zsír alapvető tápanyagok, de ha különféle ételeket eszel, akkor képesnek kell lennie arra, hogy többet kielégítse az igényeit. Javasoljuk, hogy a kalóriáinak 10-35 százalékát kapja a fehérjékből és a kalóriáinak 20-35 százalékát a zsírból. Fehérje szükséges új sejtek előállításához, és a zsír energiaforrásként működik.

Nézd meg a nátriumot

A konzervdobozban a baba kukorica nátriumforrás. A bébi kukorica 1/2-csésze adagja 280 milligramm nátriumot tartalmaz. Ha aggasztja a nátriumtartalmat, talán friss kukoricát találsz a helyi mezőgazdasági termelők piacán. Túl sok a nátrium az étrendben, emeli a vérnyomást és folyadékvisszatartást okozhat. Ideális esetben napi nátriumfogyasztásának napi 2300 mg-nál kevesebbnek kell lennie.

Vitaminok és ásványi anyagok

A bébi kukorica táplálék-gazdag, és egy 1/2-csésze adag megfelel az A-vitamin és a vas napi értékének 4% -ának, valamint a C-vitamin napi értékének 2% -ának (lásd 2. hivatkozás). Az immunrendszer alapvető tápanyagai, mind az A, mind a C vitamin segítenek a testednek a fertőzés leküzdésében (lásd 7. hivatkozás). Testének szüksége van vasra, hogy oxigént szállítson a tüdejéből a test többi részébe (lásd 8. hivatkozás).