Bach mentési jogorvoslati mellékhatásai

Áttekintés

A Rescue Remedy, a nagyon desztillált “virági esszenciákból” készült, “over-the-counter” szorongásos kezelés, általában nem okoz mellékhatásokat a placebón kívül. Az Edzar Ernst szisztematikus felülvizsgálata szerint a Rescue Remedy nem tartalmaz farmakológiailag aktív növényi összetevőket. A “BMC Complementary and Alternative Medicine” című kiadványban megjelent kiegészítő felülvizsgálat megjegyezte, hogy a Rescue Remedy, mint más homeopátiás készítmények esetében, általában terhes nők, csecsemők, gyermekek és betegek számára biztonságosnak tekinthető. A Bach Rescue Remedyben tartósítószerben kis mennyiségekben használatos őszibarack pálinka káros hatásokat válthat ki.

Az alkoholisták kockázata

“BMC kiegészítő és alternatív gyógyászat” megjegyzi, hogy a Rescue Remedy alkoholtartalmú konzerválószerei fenyegetést jelenthetnek az alkoholisták gyógyulásához. A tartósítószerként használt őszibarack pálinka mennyisége az alkohol más formáira erős vágyakat vált ki.

Fejfájás

A “BMC Complementary and Alternative Medicine” szerint a Rescue Remedy klinikai kísérletekben részt vevő két személy fejfájást fejlesztett ki, az egyik az észlelt mellékhatás miatt visszalépett a vizsgálatból. A vizsgálat során 468 beteget vizsgálták meg, csak négy Rescue Remedy felhasználó jelentett mellékhatást, a placebót szedő három személynek szintén mellékhatásai voltak.

Bőrkiütés

Egy személy, aki a Bach Rescue Remedy-t szedte, bőrkiütést fejlesztett ki, a BMC rendszeres felülvizsgálata szerint. Ez történhet a szennyeződésekkel szemben, a vegyületek allergiájával az őszibarack pálinkában vagy egy nem kapcsolódó szituációs reakcióban.

Pszichológiai függőség

A virágos esszenciák nem okozhatnak függőséget, a Bach Center szerint. Azonban az emberek pszichológiai függést tapasztalhatnak a Rescue Remedy-szel, miután széles körben használják nyugtató rituálékként vagy szorongásos kezelésként.