Előnyei a szőlőolaj a haj

Bár a konyhában használhatja vagy nem használhatja, a szőlőmagolajnak nagyon sok felhasználása van a hajának kezelésére. Mint az olívaolaj és a kókuszdióolaj, a szőlőmagolaj hatékony természetes hajhidratáló és kondicionáló. Azonban a szőlőmag olaj felülmúlja a társait, hogy képesek kezelni a problémákat, mint a gyengített haj, hajhullás és korpásodás. A szőlőmagolaj rendszeres használata a rendszeres hajápolási termékek kiegészítéseként erősebb, egészségesebb, vonzóbb hajat hagy maga után.

Hidratáló és kondicionáló

A szőlőolaj ideális a száraz haj hidratálásához és kondicionálásához, mert könnyebb, mint az olívaolaj vagy a kókuszolaj, és nem fogja a hajat zsírosodni. Szagtalan is, így nem hagyja el a maradandó illatot. A szőlőolaj segít megkötni a nedvességet és megakadályozni a fodros, a szétválasztott végeket és a törékeny hajat. Próbálja bevonni a haját szőlőmagolajban, tíz percig hagyja, majd hideg vízzel öblítse le a könnyű kezelés érdekében.

A korpásodás és a dermatitis csökkentése

A korpásodást és más bőrgyógyászati ​​állapotokat, amelyek száraz, csípős fejbőr okozta, szőlőmagolajjal kezelhető, amely tele van pápulatokkal és tápanyagokkal, amelyek segíthetik az egészséges bőrsejtek növekedését. Próbáld meg körkörösen mozgatni a szőlőmagolást a fejbőrön, felengedve a bőrt, miközben lehetővé teszi az olaj felszívódását, valamint elősegítve a véráramlást.

A hajhullás csökkentése

A hidegen sajtolt szőlőmagból kivont szőlőmagolaj antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek blokkolni a DHT termelését, mely hormon, amely hajhullást okoz. A szőlőmagolaj is használható az illóolajok hordozójaként, amelyek elősegítik a szőrtüszők pihenését, megelőzve a kortizol által okozott hajhullást, stressz hatására felszabaduló hormont. Próbálja keverni néhány teáskanál szőlőmagolajat egy csepp vagy két jojoba olajat, és dörzsölje be a fejbőrébe a hajhullás kezelésére.

erősítése

A szőlőmagolaj E-vitamin, antioxidáns, amely segíti a szövetek és a lineolsav, a zsírsav, amely elősegíti a haj és a bőr növekedését. Ha a hajad törékeny vagy gyenge, a szőlőmagolaj kezelésével segíthet visszaállítani az erejét és ragyogni. Próbálja lefedni a hajad, és fűtött szőlőmagolajjal masszírozni a fejbőrt. Egy éjszaka körül egy törülközőt körbefuttasson a fején, és reggel reggel mossa ki fényesebb, egészségesebb hajat.