Előnyöket eszik joghurt naponta

Akár táplálékban, akár táplálékban fogyasztható, a joghurt gazdag táplálkozási előnyöket kínál. Ez is sokoldalú étel, amelyet különféle gyümölcsökkel és apróra vágott diófélékkel lehet megenni, salátával, baromfival vagy halat készítve, desszert parfaitban vagy fehérjeszúzással és smoothie-kel. Csak győződjön meg arról, hogy sima joghurtot választ – görög vagy rendszeres stílust -, és ízesített fajtákkal tegye hozzá hozzáadott kalóriát és cukrot.

Fehérje és kalcium

Az egyéni méretű, sima görög nemfat joghurt tartalma 17 gramm fehérjét tartalmaz 100 kalóriában – az ember napi szükségleteinek 30 százaléka és a nők 37 százaléka. Nyolc uncia szabályos stílusú egyszerű, alacsony zsírtartalmú joghurt ad neked 12 grammot 143 kalóriában. A szervezetnek szüksége van fehérjére az izmok és szövetek felépítésére és javítására. A joghurt is kiváló forrása az ásványi kalciumnak, amely az erős csontokhoz és fogakhoz szükséges. A sima alacsony zsírtartalmú joghurt tartály például 418 milligramm kalciumot, vagy a napi követelményeknek csaknem 42 százalékát adja fel az 50 év alatti felnőttek számára.

Probiotikus potenciál

Sok fajta joghurt jó forrás a probiotikumok, a barátságos baktériumok, amelyek elősegítik az erős emésztési egészséget és az immunstátusz. Mivel a kereskedelmi joghurtokat hőkezelik, azonban ezek a kultúrák elveszhetnek a feldolgozás során. Győződjön meg arról, hogy olyan márkákat keres, amelyek a címkén “élő és aktív kultúrák” kifejezést viselik.