Higiéniai ellenőrző lista a gyermekek számára

Áttekintés

A gyermekek megfelelő higiénája a születéskor kezdődik, amikor apró testüket egy törülközőt vagy burkolatot felhúzzák, és a méh védőbevonatát gyengéden megtisztítják. Ahogy a gyermek nő, kezdheti a személyes higiéniát a szülei kis segítségével. A jó higiéniai készségek fejlesztése a gyermekkorban felnőttként beállíthatja a tisztasági szokásokat.

Fürdés

A napi fürdő vagy zuhany használata segít eltávolítani a baktériumokat a szervezetből. A gyermeknek különös figyelmet kell fordítania a hónaljára, az arcára, a nemi szervekre és a lábakra, javasolja a Parents.com-ot. A körmök és a lábujjak alatt súrolja a törmelék eltávolítását. A külső fülnek és a fül mögött kell finoman tisztítani is: A gyermeknek alaposan meg kell száradnia a lábát, különösen a lábujjak között, ahol a baktériumok hajlamosak összegyűjteni, tanácsolja a Gyermekek Ifjúsági és Női Egészségügyi Szolgálatát vagy a CYWHS-t.

Shampooing

Rendszeresen samponozva és a fejbőr masszírozásával eltávolítja a piszkot, az olajat és az elhalt hámsejteket, jegyzi meg a CYWHS. Azok a gyermekek, akik sok időt töltenek kívül, vagy verejtékeznek, gyakran gyakoribb samponokat igényelhetnek. Az idősebb gyermekek, akik közelebb vannak a pubertáshoz, gyakran kell mosniuk a hajukat, mert az olajtermelő faggyúmirigyek magas fokozatra rúgnak. A göndör hajú gyermekek hajlamosak a kókuszos vagy édes mandulaolaj kondicionálására, hogy megakadályozzák a törést, jegyzi meg a Parents.com.

Kézmosás

A kézmosás rendkívül fontos a jó higiénia szempontjából, hiszen a kezek a baktériumok továbbításának dömpingterületei. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok jelentése szerint számos feltétel és betegség elterjedt a mosatlan kézből. A gyermeknek naponta többször kell szappannal és vízzel mosson kezet. A kezeket alaposan meg kell mosni és 20 másodpercig le kell mosni, tanácsolja a CDC-t. A kulcshoz tartozó mosogatás ideje az étkezés előtt, a fürdőszobába való költözés vagy tüsszentés után. A kezeket egy tiszta törülközővel kell megszáradni.

Dezodor

Mivel a gyermek megközelíti a pubertást, bárhol a 8 és 16 éves kor között, a verejtékmirigyek életre kelnek, ami a legtöbb tinédzserben jelentősen megnöveli az izzadságot és a testszagokat, a Kids Health szerint. A gyermek elkezdheti rutinszerűen dezodorant viselni napi higiéniai rendszere részeként.

A piszok, a verejték és az elhalt hámsejtek zoknit, alsóneműt és más ruházatot fognak csapdázni. Ezért fontos, hogy a szennyezett ruhát a sérültbe dobja, és minden nap frissen mosott ruhát viseljen a CYWHS szerint. A pamutzoknák viselése segíthet a lábfejeknek, és hűvös és száraz marad. A cipő és a zoknit egy kis lábpor megszórása szintén segít frissen szagolni.

A gyerekek számára a jó higiéniai gyakorlatok közé tartozik a fogak fogmosása naponta kétszer, az American Academy of Family Physicians szerint. Gyermeke fogorvosa vagy higiénikusa meg tudja mutatni gyermekének a leghatékonyabb fogmosás technikákat az optimális szájhigiénia érdekében. Az édes snackek cseréje a zöldségekkel és a gyümölcsökkel, vagy a süteményekkel és sajtokkal segítheti a fogszuvasodást.

Tiszta ruha

fogak