Vannak-e gyógynövényes kezelések a sarcoidózis miatt?

Áttekintés

Bizonyos gyógynövények hasznosak lehetnek a szarkoidózis kezelésében, ami autoimmun betegség, amely gyulladást okoz a szervezet egészében. Bár a szarkoidózis befolyásolhatja a szervezet bármely szervét, általában a tüdőre, a bőrre és a nyirokcsomókra irányul. Mielőtt gyógyszert szed, hogy segítsen kezelni a sarcoidózist, beszéljen kezelőorvosával a lehetséges mellékhatásokról, a megfelelő dózisról és a lehetséges gyógyszerkölcsönhatásokról.

Kurkuma

A kurkuma, más néven Curcuma longa, olyan gyógynövény, amely hasznos lehet a sarcoidózis kezelésében. A Maryland-i Egyetem Orvostudományi Centruma szerint a kurkuma, a gyömbércsalád tagja, évszázadok óta használják mind ayurvédikus gyógyászatban, mind hagyományos kínai orvoslásban gyulladáscsökkentőként, hogy segítsen számos egészségügyi probléma kezelésében. A kurkuma egy évelő növény, amely Dél-Ázsia trópusi régióin, különösen Indiában nő. A kurkuma keserű, csípős ízű és hűsítő, serkenti a tendenciákat. Maximális magassága kb. 6 láb. A növény rizóma vagy földalatti szárát gyógyászati ​​célokra használják. Ed Smith, a gyógynövénykészítő és a könyv szerzője a “Therapeutic Herb Manual” című könyvében megállapítja, hogy a kurkuma erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, ami segít a különböző gyulladásos rendellenességek kezelésében. Ha szarkoidózisa vagy bizonyos gyulladásos bőrbetegsége van, akkor előnyös lehet a gyógynövény bevétele. Az orvosával folytatott megbeszélés után azonban csak kurkuma-kiegészítőket szabad alkalmazni.

Kamilla

Dr. Sharol Tilgner, a naturopathiás orvos és a “Herbal Medicine of the Heart of the Earth” című könyv szerzője szerint a kamilla, amely más néven Matricaria recutita néven is ismert, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és lázcsillapító, amelynek gyulladáscsökkentő hatása Részben az arachidonsav-anyagcserét gátló képességének tulajdonítható. A túlzott mennyiségű arachidonsav növelheti a gyulladás szintjét, súlyosbítva a szarkoidózisokkal kapcsolatos tüneteket. Tilgner megjegyzi, hogy az aster család tagja, a kamilla, számos gyulladásgátló összetevőt tartalmaz, köztük alfa-bisabololt és kamazulént. A kamilla egy virágzó növény, amely Európából, Észak-Afrikából és Ázsia egyes részeiből származik. A kamilla édes és enyhén keserű ízű. A növény friss vagy szárított virágait botanikai orvosok használják számos egészségügyi probléma kezelésére, beleértve a szarkoidózist és egyéb gyulladásos állapotokat.

Goldenseal

A Goldenseal egy kis nadrág, mocskos levelekkel, apró virágokkal és málnaszerű gyümölcsökkel. A Goldenseal gazdag talajon és árnyékos körülmények között él az észak-egyesült államokban és az észak-atlanti Ontario tartományban, bár a túlzott betakarítás miatt a legtöbb goldenseal nőtt a gazdaságokban az Egyesült Államokban, különösen az Észak-Karolinai Kék Ridge-hegységben. A Goldenseal, más néven Hydrastis canadensis, a buttercup család tagja, keserű ízű, hűsítő és szárító hajlamokkal rendelkezik. A növény gyökerét gyógyászati ​​célokra használják. Tilgner szerint a goldenseal egy alteratív vagy gyógynövény, amely segít a nyirokfolyadék tisztításában, revitalizálásában és táplálásában és a vér tisztításában, ami hasznos lehet a sarcoidózisokkal kapcsolatos tünetek, különösen a nyirokrendszeri problémák leküzdésében. Ha Ön terhes, figyelmezteti a Tilgner-t, ne használja ezt a gyógynövényt, mert képes stimulálni a méhét. Forduljon orvosához orvosi engedélyhez, mielőtt aranyérzékenységet szed.