10 módja a segédeszközök elkerülésére

Áttekintés

A megszerzett immunhiányos szindrómát (AIDS) az emberi vörösvérsejt-vírus (HIV) okozza. Az AIDS súlyosan károsítja az immunrendszert, és a Mayo Klinika kijelenti, hogy végső soron végzetes betegség. Ez a betegség az összes hátteret és korosztályt érinti az újszülöttektől az idősekig. Az AIDS olyan fertőző betegség, amelyet általában megfelelő megelőző intézkedések meghozatalával lehet megelőzni.

Tartsd távol a szexet

Ne hagyatkozzunk olyan szexuális aktivitással, amely kapcsolatba lépne valakinek hüvelyi folyadékával, a pre-seminalis folyadék vagy a sperma a leghatékonyabb módja annak, hogy elkerüljük az AIDS-et szexuális érintkezéssel.

Legyen monogám

Ha az egyik szexuális partner, aki csak veled szexel, segít megelőzni az AIDS-et. Mindkét partnert tesztelték és HIV-negatívnak találták. Ne feledje, hogy a HIV-ellenanyagok nem jelennek meg azonnal, és néhány esetben újbóli vizsgálatot kell végezni. Például mindkét partner tesztelhetõ, majd az absztinencia vagy az óvszerhasználat idõtartama után újra tesztelhetõ. Ha az összes vizsgálati eredmény negatív, és mindkét partner monogám marad, a HIV fertőzés nem fordulhat elő. Az orvos meghatározhatja, hogy az első teszt és a második között milyen időtartam van.

Használjon megfelelő óvszert

Használjon latexet vagy műanyag (poliuretán) óvszert minden alkalommal, amikor szexel. Ez magában foglalja az orális szexet, az együttélést és bármilyen más szexuális aktust, amelyek potenciális érintkezésbe kerülnek a vérrel, a vaginális folyadékkal, a spermium előtti folyadékkal vagy a spermával. Fogászati ​​gátat kell használni ahhoz, hogy a hüvelyfolyadékot a száj nyálkahártyájába menjen. Női óvszer alkalmazható, ha szükséges, és új óvszert kell használni minden egyes szexuális aktusban. Kerülje el az óvszereket, amelyek spermicidet tartalmaznak.

Használjon vízbázisú kenőanyagot

A Mayo Clinic a szexuális tevékenység során olaj alapú kenőanyag helyett vizes alapú kenőanyag alkalmazását javasolja, mivel az olajok meggyengíthetik az óvszert.

Kerülje az agresszív szexuális érintkezést, amely kis hólyagokat okozhat a hüvelyben, anusban vagy végbélben: ilyen könnyek adják a vírusnak a véráramba nyílást. Agresszív szex is nagyobb valószínűséggel megtörni az óvszert.

Kerülje az agresszív szexuális kapcsolatot

Ne tegyen tűket

Ne oszd meg a tűket valakivel valaha. Ez magában foglalja az illegális kábítószer-használatú tűket, valamint otthoni vényköteles gyógyszerek alkalmazását. Ne végezzen olyan tevékenységet, amely más valaki vérével kapcsolatba lép.

Az egészségügyi dolgozók veszélyeztetik az AIDS-t. A kockázat csökkentése érdekében az egészségügyi dolgozóknak követniük kell a protokollt, amikor tűket vagy más éles eszközökkel foglalkoznak. Kesztyűt, védőszemüveget, maszkot és más védőfelszerelést is kell viselnie, amikor vért és más testnedveket érint. Az otthoni gondozóknak is meg kell akadályozniuk, hogy bárki, aki HIV / AIDS-t szenvedhet, vérrel vagy testfolyadékokkal érintkezhet.

Kerülje az olyan tárgyak megosztását, mint a fogkefék és a borotvák, mivel ezek tartalmazhatnak vérnyomokat. Ne használjon elemet, ha nem biztos benne, hogy új vagy csak Ön használta.

Keresek szakembereket a fogorvosi munkához, az orvosi ellátáshoz, a műtéthez, az orvosi vizsgálatokhoz, a hajvágáshoz és a tetováláshoz. Egészsége sebezhető, hacsak a munkavállalók nem használnak új eldobható felszerelést és megfelelően fertőtlenítik eszközeiket.

Legyen figyelmeztetés az egészségügyi ellátás végrehajtásakor

Kerülje a személyes elemek megosztását

Keressen elismert egészség és személyi gondozás

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Minisztériuma szerint az anyatej HIV-tartalmú. Nem szabad megengedni, hogy az anyatej érintse a száj nyálkahártyáit vagy bármilyen nyitott sebet.

Kerülje a mellérmet