A kollard zöldségek nyagainak előnyei

Széles, sötétzöld, lapos levelek, a kékes zöldek lehetnek szokatlan gyümölcslevek összetevői, de tele vannak tápértékkel. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt javasolja, hogy a nők legalább 1,5 csésze sötét zöld leveles zöldséget fogyasztanak héttel, az összeg pedig felnőtt férfiak számára 2 pohárral emelkedik. A collard zöld gyümölcslé 2 dkg-os adagja valamivel több mint 1,75 csésze friss kollektort tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy találkozzanak – vagy majdnem találkozzanak – a heti mennyiséggel.

Kalciumforrás

Talán nem hiszed először, de a kollard zöldek gazdag kalciumforrást jelentenek. Mint a szervezetben a legnagyobb mennyiségben megtalálható ásvány, a kalcium segít erős csontokat és fogakat építeni. Szintén szükséges a sejtkommunikációhoz és a szervezet hormonszintjének szabályozásához, valamint a véralvadáshoz. A friss kagylólé 2 dkg adagja 147 mg kalciumot tartalmaz adagonként. Ez a felnőttek számára javasolt étkezési támogatás 15% -a.

K-vitamin

A K-vitamint is nevezik a véralvadási vitaminnak, mivel alapvető fontosságú a szervezet számára vérrögképződés kialakulásához. A K-vitamin elégtelen mennyisége kóros véraláfutást vagy vérzést okozhat, valamint a sebekből való kijutást. Ezenkívül segít a szervezetnek a kalcium felszívódásával és felhasználásával, így segít a szervezetnek erős csontok és fogak fenntartásában. A Collard zöldséglé 2 dkg adagja csaknem 277 mikrogramm K-vitamint tartalmaz. Ez a férfiak és a nők ajánlott bevitelének több mint 100 százaléka.

Folat Fix

A fólia vízben oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy a felesleges mennyiségeket a teste kizárja, így ennek az esszenciális B-vitaminnak rendszeres bevitele szükséges. A fóta segít a sejtek és szövetek növekedésében és működésében. Segíthet a vérszegénység, valamint bizonyos születési rendellenességek megelőzésében. A friss kolbászlé 2 dkg adagja 82 mikrogramm folsavat tartalmaz. Ez a férfiak és a nők elfogadható bevitelének valamivel több mint 20 százaléka, és a terhes és szoptató nők esetében elfogadhatónak 16,4 százalék.

Macronutrient Rundown

A Collard zöldségek alacsony kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú táplálkozási forrást jelentenek, a zöld 20 gramm kalóriát tartalmaz. Ugyanolyan méretű, kevesebb mint 0,5 gramm zsírt tartalmaz – amelyek többsége többszörösen telítetlen zsír – és csaknem 2 gramm fehérje. A collard zöld gyümölcslé cukortartalma szintén minimális, kb. 0,3 gramm cukor 2 uncia adagonként.