Arról, hogy hány kalóriát tartalmaz 2 uncia deli sonka?

Míg a kalóriák viszonylag alacsonyak, a deli sonka gyakran tartalmaz nagy mennyiségű telített zsírt és nátriumot. Két uncia deli sonka körülbelül 56 gramm, vagy két szelet, attól függően, hogy a zsírtartalom.

Táplálkozási tények

A 97 százalékos zsírmentes sonkás sonka két uncia 60 kalóriát, 9 gramm fehérjét, 1 gramm szénhidrátot és 2 gramm zsírt tartalmaz. A kalóriák minimalizálása érdekében az alacsony zsírtartalmú sajtot, zöldségeket és két kicsi szelet teljes búzából készült kenyeret enni.

Zsír és nátrium

A táplálkozási címke elolvasásakor összpontosítson a zsír- és nátriumtartalomra. Próbáld meg vásárolni a deli sonka, amely több mint 95 százalék zsírmentes és alacsony a nátrium. A szeletelt húsban található telített zsír hozzájárulhat a magas koleszterinszinthez és a szívbetegséghez, ha túl sokat eszel. Az átlagos felnőttnek napi kevesebb, mint 16 gramm telített zsírt kell fogyasztania. Ami a nátriumot illeti, kevesebb mint 140 milligrammot kell kiszolgálni. A szív egészségének elősegítése érdekében az American Heart Association javasolja, hogy naponta kevesebb, mint 1500 mg nátriumot fogyasszon.