Előnyei a táplálkozás egyeztetése szőlő

Áttekintés

A mangán és a C-vitamin jó forrásának köszönhetően a kötőszőlőnek erős antioxidánsok vannak, amelyeket polifenoloknak neveznek, amelyek nem csak a színükért felelősek, hanem az egészségi előnyökért is, a World’s Healthiest Foods szerint. Az egyenlő szőlő bevitele az étrendbe segíthet az általános egészség javításában.

Csökkenti a vérnyomást

A “Biofactors” folyóiratban megjelent 2004-es tanulmányban a koreai Kyunghee Egyetem kutatói a magas vérnyomással rendelkező betegek körében vizsgálják az összehangolt szőlőlé kiegészítés hatásait. A tünetek a hét minden napján lenyelték az egyeztetett szőlőlét vagy a placebót. A tudósok felfedezték, hogy az összeolvadt szőlőlé csoport a vérnyomást jobban csökkentette, mint a placebo csoport. A tudósok megjegyezték, hogy az összehangolt szőlőlében található polifenolok magas aránya felelős az eredményekért.

Csökkenti az oxidatív stresszt

A University of Texas Southwestern Medical Center kutatócsoportja az összehangolt szőlőlé és az E-vitamin forrása az alfa-tokoferol antioxidáns hatásainak összehasonlítását tanulmányozta az oxidatív stressz markereként. A szabad gyökök oxidatív stresszt okoznak a szervezetben, ami viszont növeli a sejtek és szervek gyulladását és károsodását. Egészséges alanyok két héten át egyeztették a szőlőlét vagy az alfa-tokoferol kapszulákat. A tudósok megfigyelték, hogy az összehangolt szőlőlé csoport alacsonyabb oxidatív stressz-szintet tapasztalt az alfa-tokoferol csoporthoz képest. Azt állították, hogy a flavonoidok, a polifenol fajtái voltak az eredmények okai.

Növeli a memóriát

A kutatók a “British Journal of Nutrition” 2010-es számában közölt megállapítások szerint megvizsgálták az összeolvadt szőlőlé-nek a memóriára gyakorolt ​​hatásait. Az enyhe memóriacsökkenéssel rendelkező résztvevők 12 héten keresztül egyeztetett szőlőlét vagy placebót kaptak. A tudósok azt találták, hogy az összehangolt szőlőlécsoport a memóriában javult a placebocsoporthoz képest.