A hínár és a tengeri moszat előnyei

Áttekintés

Tudja, hogy a zöldségek jó neked, de lehet, hogy nem tudja, hogy a tengeri zöldségeket is be kell vonni az egészséges táplálékba. A tengeri moszat és a tengeri moszat tápanyagokkal van feltöltve, és fontos vitaminok forrása. A kelp egyfajta hínár, amely az óceánok vizein található a világ minden részében. A tengeri moszat sokféle változatban áll rendelkezésre, beleértve a wakame és a kombu-t is, amelyek népszerűek a japán konyha és a dulse, amelyek Írország és Maine állam területén találhatók. A tengeri moszat kiváló ásványi forrást jelent, de a pajzsmirigy-problémákkal küzdő embereknek orvosi tanácsot kell kérniük, mielőtt a jódot magas minőségű tengeri moszat fogyasztja.

Vitaminok

Az Európai Élelmiszer Információs Tanács szerint a hínár az egyik olyan kevés zöldség, amely B12 vitamint tartalmaz, ami fontos az egészséges idegrendszer számára. A Wakame hínár jó forrás az A-vitamin számára. A kelp és más típusú hínár mérhető mennyiségben tartalmazza a C, E és K vitaminokat, valamint a niacint, a folsavat és a kolint. Valójában csak egy uncia tengeri moszat adhat Önnek a folsav ajánlott napi adagjának közel 14% -át, és egy adag kömény biztosítja a napi K-vitamin igényeinek 23% -át.

Ásványok

A tengeri moszat ásványi anyagokban magas a tengervízben. A csésze egyharmada a vasnak 19 százalékát tartalmazza, amire naponta szüksége van, és a wakame biztosítja a napi mangán igényeinek 20 százalékát. A Dulse szintén káliumforrás, és minden tengeri moszat magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz más ásványi anyagok mellett. A kelp egy jó kalciumforrás, amely a napi szükségletek 17 százalékát kínálja egy pohárban. Légy óvatos az étkezéshez hozzáadott hínár mennyiségével, mivel néha nehézfémeket tartalmaznak.

Jód

Megfelelő mennyiségű jód szükséges az egészséges pajzsmirigy és a terhesség alatt. A jódhiány hipotireózishoz vezethet és golyókat okozhat. Az egyetlen forrás a jód étrendi, és a tengeri moszat jó forrás, mert a tengervíz jódot tartalmaz. Az Amerikai Thyroid Egyesület adataiból kiderül, hogy a jódhiány gyógyítása és a hiány megelőzése mind megfelelő mennyiségű jód beviteléből származik. Csak egy nyolcad egy csésze tengeri moszat biztosítja az összes szükséges jódot egy nap alatt, de tudnia kell azt is, hogy a jód szükségletei kiegyensúlyozottak és a túlzott jód veszélyes lehet, és hyperthyreosishoz vezethet. Napi 150 mikrogramm ajánlott az Orvostudományi Intézet. Ha pajzsmirigyműködési problémái vannak, akkor a legjobb, ha orvosával megbizonyosodik, mielőtt még több jódot adna a diétájához.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak kulcsfontosságúak az agy fejlődéséhez, és elősegíthetik a szívbetegség megelőzését. Az omega-3 zsírsavak egyikeként a DHA, amely létfontosságú az idegrendszer kialakulásában és a csecsemőképekben. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a hínár a DHA forrása a vegetáriánusok számára. A “The Faseb Journal” 2009. szeptemberi számában közzétett tanulmány szerint a napi 200 milligramm DHA segít megelőzni a szívbetegségeket a férfiakban. Egy uncia wakame hínár tartalmaz egy kicsit több mint 52 milligramm omega-3 zsírsavat.

2005-ben a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem kutatói azt találták, hogy amikor a tengeri moszat szerepel az étrendben, az ösztradiol szintje csökkent. Az ösztradiol emelkedett szintjei az emlőrák kialakulásához kapcsolódtak, és a kutatók azt találták, hogy az étkezési mogyoró csökkenti az ösztradiol szinteket. Arra a következtetésre jutottak, hogy a tengeri moszat egészséges táplálékban történő fogyasztása csökkentheti az emlőrák kockázatát, de óvatosságra szorul, hogy több kutatásra van szükség.

Rákellenes előnyök