A protein shake hosszú távú hatásai

Azt gondolhatja, hogy extra fehérjét kell fogyasztania az izomépítés során, de a tipikus amerikai diéta elegendő fehérjét biztosít az Ön igényeinek megfelelően. A fehérjék magas bevitelét ígérő fehérje rázza olyan hatásokat, amelyekre nincs szüksége. A fehérje rázkódása helyett kiegyensúlyozott étrendet kell fogyasztania, amely segít az Ön igényeinek kielégítésében.

Ha intenzív izomépítésben vesz részt, akkor 1,4 és 1,8 gramm fehérje lehet kilogrammonként. A felnőttek normál követelménye a testsúly kilogrammonként 0,8 gramm fehérje. Győződjön meg róla, hogy a súlyát kilóról kilogrammonként úgy osztja meg, hogy a súlyát 2,2-tel osztja meg, ellenkező esetben nagyon nagy számot fog kapni. Az American Dietetic Association nem ösztönzi a testépítőket, hogy több proteint fogyasztanak, mint a testtömeg kilogrammonkénti 1,8 gramm fehérje, mert úgy tűnik, hogy semmilyen hozzáadott haszonnal nem jár. Ezenkívül a felesleges fehérje túl sok kalóriát biztosít, ami súlyt és zsírt nyerhet.

A Consumer Reports megállapította, hogy a fehérjecsúcsok nemcsak nagy mennyiségű fehérjét hordanak az izmokba, hanem nagy mennyiségű nehézfémmel, a szervezetben lévő szennyeződéseket is, amelyek rákot vagy reproduktív kockázatokat okozhatnak. A jelentés azt is megmutatja, hogy ha a fogyasztók naponta fogyasztják a fehérje rázkódásainak három adagját, akkor meghaladják a szennyező anyagok biztonságos szintjét. A jelentés szerzői azt javasolják, hogy megtalálják a különböző fehérjeforrásokat, mint a rázkódásokat, amelyek potenciálisan nem teszik ki a mérgező fémeket.

Az amerikai szívszövetség szerint a magas fehérjetartalmú étrend gyakran magas a telített zsírban. Ez megnöveli a szívbetegség, a cukorbetegség és más elhízás okozta krónikus állapotok kialakulásának kockázatát. Ezen túlmenően, ha a fehérje rázza az étkezés helyettesítését, valamint az intenzív fehérje terhelés utáni terhelést, akkor hiányos lehet a vitaminok és ásványi anyagok, hogy más élelmiszerek nyújtanak, mint például a C-vitamin. Protein rázza is drágább, feldolgozott ételek. A protein shake egy kevésbé kézzelfogható hatása a rázkódások költsége az idő múlásával.

Az Amerikai Dietetikus Szövetség szerint a hús, sovány hal, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonafélék, bizonyos zöldségek, diófélék, hüvelyesek, tojás és szójababokból származó fehérjék kaphatók. Ha úgy érzed, hogy a fehérjebeviteledet a normál bevitelnél nagyobbra kell növelned, minden étkezéskor és minden tápláléknál mindenképpen fogyassz fehérben gazdag ételeket. Igyáljon tejet vagy szójatejet üdítőital helyett vagy kávét, és fogyasszon alacsony zsírtartalmú joghurtot, túrót vagy diót, mint edzés előtt. Ügyeljen arra is, hogy egész gabonát, gyümölcsöket és zöldségeket is fogyasszon, hogy megkapja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, és hogy testének szénhidrátjait használja a testmozgás során.

Fehérje követelmények

Fehérje rázza meg a szennyeződéseket

A Protein Shakes túlsúlya

Egyéb fehérjeforrások