Allergiák és mellkasi torlódás tünetei

Áttekintés

Az allergiák eltérően érintik az embereket, és az immunrendszer rendszernek az asztma és az allergiás alapítvány szerint történő túlreagálódása okozza. Az immunrendszer felismer egy viszonylag ártalmatlan anyagot potenciálisan veszélyes anyagként, és bizonyos vegyi anyagokat felszabadít a küzdelemhez. Ezek a vegyi anyagok közös allergiás tüneteket okoznak, mint például az orrürítés, a vizes szem és az asztma. Az allergiás mellkasi túlterhelés az allergia által kiváltott asztma vagy a posztnasális csepegtető hatása. Beszéljen egy orvossal, hogy meghatározza az allergiához kapcsolódó mellkasi torlódások okait.

Légzési nehézség

Ha a mellkasi torlódás az allergia által kiváltott asztmának az eredménye, akkor az egyén nehezen tud normális lélegezni. Az allergia által kiváltott asztma a tüdőben lévő légutakat gyulladt és duzzadt állapotba hozza, ami megszabadítja a szabad légzés képességét. A légzési nehézség légszomjat, mellkasi szorítást és alvászavarot okozhat. Az allergia által kiváltott asztmában szenvedő személynek beszélnie kell egy orvossal arról, hogy receptért felelős inhalátort szerezzen az asztma fellángolásához. Ne maradjon távol az allergénektől és egyéb ingerléstől, amelyek a légzési nehézséghez vezetnek, amikor csak lehetséges.

köhögés

A mellkasi torlódás következetes köhögést okoz, legyen az postnasális csepegés vagy allergia által kiváltott asztma. Az allergiás reakció az orrmellék megduzzadását idézi elő, a nyálkahártyát az orrüregben. A csapdába esett nyálka a csatorna torkolatának csöpögését jelenti. Ezt az állapotot posztnasális csepegésnek nevezik, és az allergiák közös hatása az Amerikai Gyógyászati ​​Akadémia szerint. Köhögés a test módja, hogy feltörje a nyálka a torokban, és kiűzi a testből. Ha a köhögési reflex beindul, akkor a torok csonkja és folyamatos köhögése vezethet. Az over-the-counter gyógyszerek, mint például a köptető anyagok és a köhögéscsillapítók, használhatók a nyálkahártyák vékonyítására és a torok csontjainak megállítására, vagy kisebb mennyiségű mézre, ha természetes gyógymódokat preferálnak.

Mellkasi kényelmetlenség

Az allergiás mellkasi túlterhelteknél a mellkasi kényelmetlenség tapasztalható, az Amerikai Asthma és Allergia Alapítvány szerint. A mellkasi kényelmetlenség érzése lehet a szorongás a mellkasban vagy a kisebb fájdalom. A súlyos mellkasi fájdalom egy összetettebb kérdés jele lehet, amelyet orvosnak kell értékelnie. Az allergiák mellkasi torlódása hörghurut okozhat, a MedlinePlus szerint a bronchiális tubusok fertőzése. Az orvos meghatározza, hogy a bronchitis egy baktérium vagy egy vírus eredménye. A bakteriális bronchitist antibiotikumokkal kezelik, míg a vírusos bronchitist pihenéssel és fokozott folyadékokkal kezelik.