Tevékenységek csecsemő úszni leckéket

Áttekintés

A gyerek úszási órák segítenek a gyermek kényelmében a vízben. A leckék érzékszervi tevékenységet is nyújtanak, és segítik a fiatal résztvevőket a fizikai fejlődési készségük gyakorlására. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a gyermekek általában nem hajlandók 4 éves korukig tanulni az úszási készségeket. A szervezet támogatja az úszási órákat a fiatalabb gyerekek számára, de nem szabad úgy tekinteni, hogy csökkentené a fulladás veszélyét.

Fújó buborékok

A buborékfúvás alapvető tevékenység a csecsemő úszások számára, ami szórakoztatja a fiatal résztvevőket. A buborékok fújása több célt szolgál. Segít a csecsemőnek a vizet a levegőbe irányítani, olyan képességet, amire szüksége lesz, miután saját fürdőzéssel kezd. A tevékenység segít a baba megszokottnak, hogy az arcát a víz közelében találja. Ahhoz, hogy segítsen a csecsemőknek megtanulni a buborékok felrobbantását, úgy tesz, mintha a születésnapi torta fújja ki a gyertyákat. Egy felnőtt, aki ujját tartja, hogy a vízből úgy tűnjön ki, mint egy gyertya, további segítséget nyújt.

Belépés a medencébe

A csecsemők nem fejlődhetnek készen arra, hogy elsajátítsák az úszóképességet, de bevezetik őket az alapvető úszási biztonsági készségekre, felkészíti őket a jövő medence helyzetére. Az idősebb csecsemők számára a medence szélének csúszása vagy leugrásával a szülő karjaiba biztonsági tevékenységet nyújt. A szülők ezután segítenek a csecsemőknek, hogy visszatérjenek az oldalukra. Sok gyermek véletlenül a medencébe esik, így ez a tevékenység tanítja a kisgyermekeket, hogyan kell reagálni ebben a helyzetben.

Elérése és megragadása

A lebegő fürdőkád és a medence játékai jó célpontok a víz eléréséhez és megragadásához. Dobjon egy játékot néhány méterre a csecsemő előtt. Ösztönözzük őt, hogy elérje a játékot és “ússzon” felé. Támogassa a csecsemőt a kezével a gyomrában és mellkasában, és eléri a játékot. Ez a tevékenység segíti a csecsemőt, és megnyeri az úszást. A medence-játékok elérése és megragadása szintén javítja a csecsemők kéz-szem koordinációját, ezáltal fejlődési tevékenységet biztosít.

Kicking

A rúgás segít a csecsemőknek egy másik készségre építeni, amelyet a későbbi úszási stroke-okban használnak. Támogassa a csecsemőt, hogy a lábai a víz felszínéhez közel helyezkedjenek el. Ösztönözze őt, hogy lökje a lábát. Szórakoztató tevékenységgé változtathatjuk, ha a gyermek szülője a lábai közelében áll. A csecsemő lábát lenyomja, hogy elkapja a szülőjét, hogy ösztönözze őt, hogy többet rúg.